Νέα παράνομη Navtex για το Oruc Reis εξέδωσε η Άγκυρα, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το «θερμόμετρο» της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο. - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Νέα παράνομη Navtex για το Oruc Reis εξέδωσε η Άγκυρα, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το «θερμόμετρο» της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

Ελληνοτουρκικά: Νέα παράνομη Navtex για το Oruc Reis εξέδωσε η Άγκυρα, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το «θερμόμετρο» της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η νέα Navtex (πορτοκαλί περιοχή) έχει ισχύ μέχρι τα μεσάνυχτα της 29ης Νοεμβρίου.

Η νέα παράνομη Navtex έγινε γνωστή λίγο μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος αμφισβήτησε την κυριαρχία ελληνικών νησιών του Αιγαίου.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, μιλώντας στην αεροδιαστημική βιομηχανία της Τουρκίας ( ΤUSAS), ανέφερε πως οι εργασίες του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis συνεχίζονται κανονικά. Μάλιστα, σημείωσε πως οι εν λόγω τεχνικές εργασίες «δεν είναι πρόκληση ούτε αυξάνουν την ένταση, όπως υποστηρίζει η Αθήνα».

«Παραβλέπουν τις κινήσεις  και τις ενέργειες που κάνουν (σ.σ.: οι Έλληνες) σε νησιά στα οποία με κανέναν τρόπο δεν έχει  δοθεί η κυριαρχία τους στην Ελλάδα, και παρουσιάζουν ως πρόκληση τις τεχνικές και τις επιστημονικές εργασίες τις οποίες κάνουμε. Αυτό δεν αρμόζει στη σχέση καλής γειτονίας».

Όσον αφορά την Κύπρο, ο Ακάρ  δήλωσε πως «στην Κύπρο πρέπει να δουν και να αποδεχθούν την παρουσία των Τούρκων η οποία διαρκεί εδώ και πολλούς αιώνες. Πρέπει να τους δώσουν τα δικαιώματά τους».

 

Από το Blogger.