«Χαμός» στην Τουρκία: O γαμπρός του Ερντογάν και πρώην ΥΠΟΙΚ «πιάστηκε στα χέρια» με τον νέο κεντρικό τραπεζίτη

 «Χαμός» στην Τουρκία: O γαμπρός του Ερντογάν και πρώην ΥΠΟΙΚ «πιάστηκε στα χέρια» με τον νέο κεντρικό τραπεζίτη

Ο γαμπρός του Ερντογάν Μπεράτ Αλμπαϊράκ, που πρόσφατα παραιτήθηκε από τη θέση του ΥΠΟΙΚ, πιάστηκε στα χέρια με τον νέο διοικητή της κεντρικής τράπεζας Νατσί Αγκμπάλ! 

Όπως σημειώνει η τουρκική εφημερίδα ,ότι το Σάββατο το βράδυ ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τον νέο διοικητή της κεντρικής τράπεζας για ενημέρωση για την οικονομία. Ο Αγκμπάλ δήλωσε στον Ερντογάν ότι δεν υπάρχουν συναλλαγματικά αποθέματα. Ο πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε τον Αλμπαϊράκ, στο προεδρικό μέγαρο για εξηγήσεις, ο οποίος ήταν εξοργισμένος με τον νέο κεντρικό τραπεζίτη, με αποτέλεσμα στην έξοδο του προεδρικού μεγάρου οι δύο άνδρες να πιαστούν στα χέρια!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών δεν ήταν καλές. Χαρακτηριστικό είναι πως όταν ο Αλμπαϊράκ διαδέχθηκε τον Αγκμπάλ (ο οποίος διετέλεσε υπουργός Οικονομικών από το 2015 έως το 2018), ο γαμπρός του Ερντογάν καρατόμησε όλους τους συνεργάτες του προκατόχου του.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν απέπεμψε τον τέως διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας Μουράτ Ουισάλ το Σάββατο, για να ακολουθήσει την αμέσως επόμενη ημέρα η ανακοίνωση της παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια