Δραπετσώνα: Τραγικές συνθήκες εξ’ αιτίας της Oil One – Την απομάκρυνσή της ζητούν δάσκαλοι και γονείς - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Δραπετσώνα: Τραγικές συνθήκες εξ’ αιτίας της Oil One – Την απομάκρυνσή της ζητούν δάσκαλοι και γονείς

 Δραπετσώνα: Τραγικές συνθήκες εξ’ αιτίας της Oil One – Την απομάκρυνσή της ζητούν δάσκαλοι και γονείς

Επιστολή του διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δραπετσώνας προς τον δήμαρχο της περιοχής, έρχεται να υπογραμμίσει την τραγική κατάσταση της δυσοσμίας που προέρχεται από τις εγκαταστάσεις της OIL ONE.

Τις τραγικές συνθήκες που έχει δημιουργήσει η περιβαλλοντική υποβάθμιση στη Δραπετσώνα, με ευθύνη τις εγκαταστάσεις της Oil One, συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη, καταγράφει ρεπορτάζ του Mega

Μαθητές αναφέρουν πως η περιβαλλοντική ρύπανση δυσκολεύει την αναπνοή τους, την ώρα που οι γονείς φοβούνται για την υγεία των παιδιών τους.

Ανυπόφορη δυσοσμία. Αποπνικτική ατμόσφαιρα. Δύσπνοια που προκαλεί λιποθυμίες και καρκινογόνες ουσίες στον αέρα, είναι μερικά από τα προβλήματα που βιώνουν εδώ και χρόνια κάτοικοι της Δραπετσώνας και που, όπως ισχυρίζονται, οφείλονται στις εγκαταστάσεις της OIL ONE.

Αντιμέτωποι με την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή και τις επιπτώσεις της έρχονται και οι 255 μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου της περιοχής.

Με επιστολή που απηύθυνε για δεύτερη φορά ο διευθυντής του σχολείου Σταύρος Κώστογλου, προς τον δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, περιγράφει την τραγική κατάσταση που αποτυπώνει το μέγεθος του προβλήματος.

«Η χαρακτηριστική δυσοσμία που θυμίζει βενζίνη ή παράγωγα πετρελαίου, διαπερνά τις μάσκες μας, φυλακίζεται στους διαδρόμους, δημιουργεί πόνους που τρυπούν το μυαλό μας και δυσκολεύει την αναπνοή μας», τονίζει ο διευθυντής.

Οι γονείς από την πλευρά τους ανησυχούν για την υγεία των παιδιών τους που διαμαρτύρονται για τη δυσοσμία κατά τη διάρκεια του μαθήματος, αφού οι πόρτες και τα παράθυρα πρέπει να παραμένουν υποχρεωτικά ανοιχτά στο πλαίσιο των προφυλάξεων από τον κορωνοϊό.

Κάτοικοι ζητούν την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος μέσα από την απομάκρυνση των ρυπογόνων δραστηριοτήτων στην περιοχή, ξεκινώντας από τις εγκαταστάσεις της OIL ONE.

Η επιστολή

Μεταξύ άλλων στην επιστολή τονίζεται:

«Ελέω πανδημίας τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου καλούμαστε να λειτουργήσουμε με ανοιχτά παράθυρα και πόρτες φορώντας τις μάσκες προφύλαξης, σεβόμενοι τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, σεβόμενοι την αξία της ανθρώπινης ζωής και της υγείας των συμπολιτών μας. Όμως, η χαρακτηριστική δυσοσμία που θυμίζει βενζίνη ή παράγωγα πετρελαίου, διαπερνά τις μάσκες μας, φυλακίζεται στους διαδρόμους, δημιουργεί

Πολλά παράπονα μαθητών για κεφαλαλγίες και στομαχόπονους, ιλίγγους και τάση προς εμετό, μας οδηγούν να ειδοποιούμε τους γονείς ότι πιθανώς είναι συμπτώματα απλών ιώσεων ή υπόπτων κρουσμάτων COVID-19»

Μάλιστα, όπως επισημαίνει, δέχονται παράπονα για την αποπνικτική δυσοσμία και στο σημείο υπογειοποίησης της περιφερειακής λεωφόρου Δραπετσώνας, ακριβώς κάτω από το γήπεδο της περιοχής, ενώ σημειώνει ότι ανάλογα προβλήματα έχουν και όμορα σχολεία.

Από το Blogger.