Κορονοϊός: Αυτές οι 10 περιοχές είναι στο «κόκκινο» - Σκέψεις για σκληρά τοπικά lockdown - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Κορονοϊός: Αυτές οι 10 περιοχές είναι στο «κόκκινο» - Σκέψεις για σκληρά τοπικά lockdown


Κρούσματα σήμερα: Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα, Τετάρτη 16/12. «Καμπανάκι» Κικίλια για τις περιοχές που δεν συμμορφώνονται στις υποδείξεις και τα υφιστάμενα μέτρα προστασίας. 

 Στις περιοχές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα από πλευράς κρουσμάτων αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, την Τετάρτη 16/12.

 

Όπως είπε ο υπουργός, η κατάσταση είναι ιδαίτερα επιβεβαρυμένη στη Δυτική Αττική, καθώς και στους νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Πέλλας, Δράμας, Κοζάνης, Θεσσαλονίκης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας, Λάρισας.

Ο υπουργός κάλεσε άπαντες σε τήρηση των μέτρων και των κανόνων δημόσιας υγείας, εφιστώντας την προσοχή των πολιτών, ενώ ξεκαθάρισε, πως τα μέτρα που ισχύουν μπορούν και θα αναθεωρηθούν, ανάλογα με τους δείκτες και τα επιδημιολογικά στοιχεία που προκύπτουν.

Η γεωγραφική διασπορά των κρουσμάτων

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.




 

Από το Blogger.