Χάος στην Αλβανία μετά τον θάνατο 25χρονου από αστυνομικό - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Χάος στην Αλβανία μετά τον θάνατο 25χρονου από αστυνομικό


Χαμός στην Αλβανία με εκατοντάδες Αλβανούς να συγκεντρώνονται το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το κτίριο του υπουργείο Εσωτερικών στα Τίρανα,μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 25χρονου νεαρού από την αστυνομία.

Σύμφωνα με το Euronews εκατοντάδες άτομα έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο του υπουργείο Εσωτερικών στα Τίρανα και επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κτίριο, όμως την τελευταία στιγμή απετράπησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με χημικά.

 

 

Το πλήθος στη συνέχεια πετούσε πέτρες με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιές στο κτήριο ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε και το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε τοποθετηθεί έξω από το υπουργείο.


 

Σύμφωνα με τις αρχές, οκτώ άτομα έχουν τραυματιστεί, τρεις από τους οποίους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ έχει τραυματιστεί και ένας δημοσιογράφος.

Ο 25χρονος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού στην περιοχή Laprakë των Τιράνων. Κυκλοφορούσε στον δρόμο στις 1:45 τα ξημερώματα, που απαγορεύεται η κυκλοφορία. Οι αστυνομικοί τον προσέγγισαν και ο νεαρός τράπηκε σε φυγή. Τότε, πυροβολήθηκε δύο φορές πισώπλατα, με τη μία σφαίρα να τον βρίσκει στην καρδιά, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο 25χρονος «έκανε ύποπτες κινήσεις» και αρνήθηκε να υπακούσει όταν του είπαν να σταματήσει και τράπηκε σε φυγή. Σύμφωνα μάλιστα με την αστυνομία ο 25χρονος οπλοφορούσε.

Από το Blogger.