Το τουρκικό σχέδιο για την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Το τουρκικό σχέδιο για την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας


O Αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Αυτόνομης Διοίκησης, Hamdan al-Abd, επιβεβαίωσε ότι οι τουρκικές πρακτικές εναντίον των Σύρων αποτελούν συνέχεια της συνεπής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ξεκινώντας από τους πρόσφυγες στο Αφρίν, και φτάνοντας στο Κασμίρ, με απώτερο στόχο την αναγέννηση της παλαιάς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο Αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου στην Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, Hamdan al-Abd, μίλησε για τις τουρκικές παραβιάσεις στις περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας και για τις φιλοδοξίες της Τουρκίας στη Συρία και τη Μέση Ανατολή.

Ο Αλ-Αμπντ αναφέρθηκε στην αρχή της τουρκικής επέμβασης στη συριακή κρίση και δήλωσε σχετικά: «Μόνο δύο εβδομάδες μετά την έναρξη του κινήματος στη Συρία, η Τουρκία άνοιξε τις πόρτες της στη συριακή αντιπολίτευση. Τότε ο επίσημος εκπρόσωπος της Συριακής Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Μοχάμεντ Ριαάντ Σάκφα, πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου στο έδαφος της Τουρκίας, στην οποία ανακοίνωσε την υποστήριξη της ομάδας του προς τη συριακή αντιπολίτευση.

Ο Αλ-Αμπντ πρόσθεσε: «Ο Ερντογάν, ο οποίος άνοιξε τα τουρκικά σύνορα για να δεχτεί τους Σύρους πρόσφυγες, εξασφάλισε μέσω των προσφύγων να λάβει οικονομική υποστήριξη και δημιούργησε έναν μοχλό πίεσης κατά των χωρών της Ευρώπης προκειμένου να επανεκκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.”

Οι κλέφτες του Χαλεπίου

Ο Αλ-Αμπντ  εξήγησε πως στις περιφέρειες al-Raqqa, Deir ez-Zor, al-Hasakah, Χαλέπι και Ιντλίμπ διαπράττονται συνεχώς λεηλασίες καλλιεργειών, αρχαιοτήτων δημόσιας ιδιοκτησίας και πετρελαίου, ενώ τα κλοπιμαία μεταφέρονται από τις ομάδες μισθοφόρων στους πάτρονές τους στην Τουρκία.

Ο Αλ-Αμπντ συνέχισε: «Το μεγαλύτερο όφελος για την Τουρκία ήταν η κλοπή εργοστασίων και μηχανημάτων στο Χαλέπι, καθότι είναι γνωστό ότι αυτή η πόλη αποτελούσε την οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας, καθώς τα εργοστάσιά της κάλυπταν τις ανάγκες της Συρίας και τις εξαγωγές της στο εξωτερικό. “

Πρόσθεσε: “Οι μισθοφόροι του Ερντογάν εξακολουθούν να κλέβουν καλλιέργειες, δημόσια και ιδιωτικά αγαθά, ενώ οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές αγορές επιβεβαιώνουν τα παραπάνω καθώς εκεί καταφτάνει το ελαιόλαδο του Αφρίν, ενώ παράλληλα τα συριακά ελαιόδεντρα ξεριζώνονται και μεταφέρονται στην Τουρκία.”

Η υιοθεσία του ISIS

Ο Αλ-Αμπντ πρόσθεσε: «Μετά τον εξισλαμισμό της συριακής αντιπολίτευσης, η Τουρκία άνοιξε τα αεροδρόμια και τα σύνορά της σε τρομοκράτες από διάφορες χώρες του κόσμου για να πολεμήσουν στη Συρία, γεγονός που επέτρεψε την ενίσχυση του ISIS».

“Τα τουρκο-συριακά σύνορα διαδραμάτισαν σημαίνοντα ρόλο στην προμήθεια του ISIS με όπλα, την επέκταση της επιρροής του, τη λεηλασία πετρελαίου και μεγάλο αριθμό αρχαιοτήτων και την πώλησή τους στην Τουρκία, καθώς όλα τα ανωτέρω αποτέλεσαν τις σημαντικότερες πηγές χρηματοδότησης των μισθοφόρων.”

Ο υποτιθέμενος χαλίφης

Ο Αλ-Αμπντ επιβεβαίωσε ότι «ο Ερντογάν χρησιμοποίησε τους τζιχαντιστές στις εξωτερικές συγκρούσεις της Τουρκίας ως «καύσιμο» για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους της Τουρκίας στη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν με αντάλλαγμα χρήματα», προσθέτοντας: «Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης βασίστηκε στους σύρους μισθοφόρους για να επιτύχει οθωμανικές φιλοδοξίες σε Συρία, Ιράκ, Αίγυπτο, Τυνησία και Λιβύη, ενώ σκοπίμως έδωσαν ισλαμικά ονόματα στις ένοπλες αυτές ομάδες .”

Ο Hamdan al-Abd υποστήριξε ότι ο Ερντογάν προσπαθεί να παραπλανήσει τον κόσμο πως είναι δήθεν μεταρρυθμιστής – ένας χαλίφης, ο σωτήρας των Μουσουλμάνων ή ακόμα και ο σωτήρας ολόκληρης της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, “η Τουρκία προσέλαβε και χρησιμοποίησε περισσότερους από 20 χιλιάδες μισθοφόρους, συμπεριλαμβανομένων 18 χιλιάδων στις αραβικές χώρες και τη Βόρεια Αφρική, και πάνω από 2500 στο Αζερμπαϊτζάν. Αντίθετα με όσα διατείνεται ο ίδιος, ο Ερντογάν προκάλεσε δεινά σε όλες αυτές τις περιοχές, όχι μόνο στη Μέση Ανατολή, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.”

Ο επίορκος

Ο Αλ-Αμπντ περιέγραψε τον Ερντογάν ως επίορκο, και υπενθύμισε τη θέση του και την ξαφνική στροφή του εχθρού, υπογράφοντας οικονομικές συμφωνίες που εξασφάλισαν εκατομμύρια για το τουρκικό καθεστώς.

Πρόσθεσε: «Ο Ερντογάν έκλεισε τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα σε ομάδες προσφύγων και επέβαλε βίζα στους Σύρους για να εισέλθουν στην Τουρκία μόλις έλαβε την ευρωπαϊκή υποστήριξη. Παράλληλα συνέχισε να χρησιμοποιεί το «χαρτί» των προσφύγων μέχρι και κατά την πρόσφατη κρίση με την Ελλάδα στην αν. Μεσόγειο»

“Ο Ερντογάν παραβίασε τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός που υπεγράφη μεταξύ των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων, η οποία συνήφθη με την εγγύηση της Ρωσίας. Η συνεχιζόμενη προσπάθειά του να ελέγξει τη στρατηγική περιοχή της Ain Issa θέτει σε εφαρμογή με στυγνό τρόπο τον χάρτη που παρουσίασε στα Ηνωμένα Έθνη, ο οποίος προβλέπει την αποκοπή τμημάτων της Συρίας και την προσάρτησή τους στην Αλεξανδρέττα, πέρα από την τουρκοποίηση και τη δημογραφική αλλαγή που διαπράττει στο Αφρίν και που επιχειρεί και σε άλλες κατεχόμενες περιοχές. “

Προγεφύρωμα

Ο Hamdan al-Abd επιβεβαίωσε ότι ο Ερντογάν ήθελε να καταστήσει την περιοχή του Ιντλίμπ και τη βόρεια Συρία μία “είσοδο” και ένα προγεφύρωμα για στα σχέδιά του, ελέγχοντας τον διεθνή αυτοκινητόδρομο M4 από το Κιρκούκ προς το Kassab στην ακτή της Συρίας, για να ενεργοποιήσει την οδική γραμμή al-Harir.

 «Ο Ερντογάν δεν ήταν ικανοποιημένος με τη Συρία και το Ιράκ, αλλά συνέχισε το αποικιακό του σχέδιο και την οθωμανική επέκτασή του προς τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Αζερμπαϊτζάν και το Κατάρ, διότι επιθυμία του είναι να δημιουργήσει ένα προγεφύρωμα για το καθεστώς σε όλες τις περιοχές.

Φόβος για τις επερχόμενες εξελίξεις

Ο Αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας Hamdan Al-Abd ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: «Ο Ερντογάν επισπεύδει την εφαρμογή των σχεδίων του καθώς ο πρόεδρος Τραμπ είναι προσωπικός του φίλος, και βιάζεται να ολοκληρώσει τους σχεδιασμούς του πριν αναλάβει την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αντιτίθεται στην πολιτική του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

«Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για την Τουρκία. Ο Ερντογάν αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα, καθώς το κόμμα του υποφέρει από πολλαπλές διασπάσεις, όπως των Μπάμπα Τζαν και Αχμέτ Νταβούτογλου. Παράλληλα επίκειται και η κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας, μετά την επιβολή κυρώσεων από το ΝΑΤΟ στους Τούρκους. Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι η Τουρκία είναι μέλος της της εν λόγω Συμμαχίας και αιτία υπήρξε η αγορά του πυραυλικού συστήματος S400 της Ρωσίας από τον Ερντογάν. “

Πηγή: kurdishvoice.gr

 

Από το Blogger.