Πρωτοχρονιά με απαγόρευση κυκλοφορίας και κλείσιμο δρόμων - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Πρωτοχρονιά με απαγόρευση κυκλοφορίας και κλείσιμο δρόμων


Τα μέτρα των Χριστουγέννων θα ισχύσουν και την Πρωτοχρονιά, με την αστυνομία να κάνει εντατικούς ελέγχους το βράδυ της παραμονής κατά την αλλαγή του χρόνου προκειμένου να αποφευχθούν οι μετακινήσεις των πολιτών, μετά τις 10 το βράδυ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θοδωρή Χρονόπουλο.

Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι η αποστολή μηνύματος για την μετακίνηση και την επιστροφή από το ρεβεγιόν είναι απαραίτητη. Υπενθύμισε ότι οι λόγοι μετακίνησης από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί είναι συγκεκριμένοι και αφορούν θέματα εργασίας και προβλήματος υγείας. Σχετικά με το αν η αστυνομία θα χτυπήσει κουδούνια την Πρωτοχρονιά για να κάνει ... αυτοψία στο τραπέζι, είπε ότι η ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να μπει σε σπίτι μόνο με παρουσία δικαστικού λειτουργού, ενώ υπενθύμισε ότι έγιναν πάνω από 10 συλλήψεις τα Χριστούγεννα από καταγγελίες για πάρτι σε σπίτια.

Σύμφωνα με τον ίδιο «ενδεχομένως να υπάρξει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας το βράδυ, αν χρειαστεί για λόγους καθολικού ελέγχου», ενώ εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι σε κεντρικούς άξονες, υπαίθριους χώρους και πλατείες.

«Η πλειοψηφία των πολιτών τηρεί τα μέτρα» είπε ο ίδιος και πως « οι 70-80 παραβιάσεις σε σύνολο 190.000 ελέγχων είναι μικρός αριθμός». Οι παραβάσεις αφορούσαν τυχερά παιχνίδια αλλά και click away.

Αλλαγή χρονιάς με SMS

Πως θα γίνει η μετακίνηση την παραμονή αλλά και ανήμερα της νέας χρονιάς; Σύμφωνα με τον κ. Χρονόπουλο, «σε ισχύ θα είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 05:00. Οι μετακινήσεις για το ρεβεγιόν θα γίνονται με SMS στο 13033 με τον κωδικό 6, ενώ στο τραπέζι θα πρέπει να βρίσκονται έως 9 άτομα». Οι έλεγχοι της αστυνομίας θα αυξηθούν ενώ σε κεντρικούς δρόμους θα στηθούν μπλόκα για τον έλεγχο των μέτρων.

Οι αγορές θα γίνονται με τη μέθοδο του click away καθώς το λιανεμπόριο παραμένει σε αναστολή, ενώ στις εκκλησίες δεν θα επιτρέπεται να βρίσκονται περισσότεροι από 25 και 50 άτομα για τους μητροπολιτικούς ναούς.

Ποιοι θα ταξιδέψουν σε άλλο νομό την Πρωτοχρονιά

Και την Πρωτοχρονιά απαγορεύονται οι μετακινήσεις σε άλλο νομό, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις. Αυτές είναι:

- Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία – Πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη (επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας)
 - Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας - Με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης
 - Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού) - Πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη
 - Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους - Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς
 - Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας (με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1)
 - Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές (με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής, για την επιστροφή σε αυτή).

 

Από το Blogger.