Στο «κόκκινο« οι ΗΠΑ: Πόσο κοντά είναι η απόσχιση Πολιτειών από τον ομοσπονδιακό κορμό; - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Στο «κόκκινο« οι ΗΠΑ: Πόσο κοντά είναι η απόσχιση Πολιτειών από τον ομοσπονδιακό κορμό;


Πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι τέσσερις από τους οποίους σοβαρά από μαχαίρι και ένας από σφαίρα, στη διάρκεια των διαδηλώσεων που έγιναν χθες, Σάββατο, με σύνθημα «άλλα τέσσερα χρόνια» προεδρίας Τραμπ εν μέσω καταγγελιών για μαζική νοθεία στις προεδρικές εκλογές περισσότερο από έναν μήνα μετά την εκλογική «νίκη» του Τζο Μπάιντεν.

Στις ΗΠΑ οι συγκρούσεις μεταξύ πατριωτικών οργανώσεων και ακροαριστερών διαδηλωτών είναι πλέον μαζικές Μια εικόνα που παραπέμπει περισσότερο στην υλοποίηση σεναρίου των William Strauss και Neil Howe, όπως την περιγράφουν το 1997 στο βιβλίο τους "The Fourth Turning": Μία κρίση απόσχισης (εννοούν αποχώρησης κάποιας Πολιτείας από τις ΗΠΑ) από αυτές της "κόκκινης ζώνης", δηλαδή των Ρεπουμπλικανών οι οποίοι δεν θέλουν πλέον να είναι σε μία ένωση Πολιτειών μιας χώρας που κυβερνάται από έναν υπέργηρο με σοβαρά νοητικά προβλήματα, τον Τζό Μπάιντεν και από μία έγχρωμη αριστερή Ινδο-αμερικανο-τζαμαϊκανή πρώην εισαγγελέα.

Στο συγκεκριμένο βιβλίο αναφέρονται πέντε σενάρια πιθανά να υλοποιηθούν μέχρι το 2030, από την κρίση χρέους μέχρι την διάλυση της Ένωσης. Τα τέσσερα έχουν πραγματοποιηθεί και μένει το τελευταίο.

Οι Πολιτείες των Αλαμπάμα, Φλόριντα, Τζόρτζια, Λουιζιάνα, Βόρεια Καρολίνα, Τενεσί και Τέξας αντιδρούν στο αποτέλεσμα των εκλογών οι Δημοκρατικοί, θεωρώντας τα «σοσιαλιστικά και αντιαμερικανικά», ενώ πλέον αντιδρούν και άλλες Πολιτείες. Μέιν, Πολιτεία Ουάσιγκτον (με πρόεδρο το Σιατλ), Κάνσας, Μέριλαντ ακολουθούν.

Οι κάτοικοι του Λονγκ Αϊλαντ ζητούν να αποσχιστούν από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης και να αποτελέσουν χωριστή Πολιτεία.

Νομοθέτες της επαρχίας Σάφολκ, οργισμένοι από την επιβολή ενός νέου φόρου που θα χρηματοδοτούσε το Μετρό της Νέας Υόρκης, είχαν ψηφίσει υπέρ ενός σχεδίου αυτονόμησης που έδειχνε βιώσιμο. Το Λονγκ Αϊλαντ είναι μεγαλύτερο σε εμβαδόν από το Ροντ Αϊλαντ και το Ακαθάριστο Προϊόν του είναι μεγαλύτερο από εκείνο 20 Πολιτειών! 

Στην αμερικανική πρωτεύουσα, τέσσερις πατριώτες που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις μαχαιρώθηκαν και νοσηλεύονται «με σοβαρά τραύματα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νταγκ Μπιουκάναν, υπεύθυνος επικοινωνίας των πυροσβεστών και των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας της πρωτεύουσας Ουάσινγκτον.

Συνολικά 23 άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Δεν υπάρχουν διαθέσιμες άλλες πληροφορίες σχετικά με τους τραυματίες.

Χθες σε συμπλοκές ξέσπασαν σε διάφορα σημεία ανάμεσα σε διαδηλωτές και ακροαριστερούς αντιδιαδηλωτές και  η αστυνομία της Πολιτείας της Ουάσινγκτον (βορειοδυτικές ΗΠΑ) ανακοίνωσε μέσω του Twitter μια σύλληψη για πυροβολισμούς που σημειώθηκαν έπειτα από συγκρούσεις κοντά στο κτίριο του Καπιτωλίου της Πολιτείας στην Ολύμπια.

ΟΙ εξελίξεις θα ξεκινήσουν αύριο Δευτέρα αν το σώμα των εκλεκτόρων δώσει την προεδρία στον Τζο Μπάιντεν. 

Οι διαδηλωτές ζητούν από το Ν.Τραμπ να μην παραιτηθεί αλλά να ηγηθεί της αντίστασης στην κατάληψη των ΗΠΑ από την ακροαριστερά. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πέρασε τρεις φορές με το ελικόπτερό του ως υποστήριξη επάνω από τους πατριώτες διαδηλωτές.



 

Από το Blogger.