Κορωνοϊός: Συναγερμός στην IBM γιατί χάκερς επιτέθηκαν στην «ψυχρή αλυσίδα» του εμβολίου - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην IBM γιατί χάκερς επιτέθηκαν στην «ψυχρή αλυσίδα» του εμβολίου

 


Για κυβερνοεπιθέσεις σε οργανισμούς και εταιρείες που σχετίζονται με την λεγόμενη «ψυχρή αλυσίδα» των εμβολίων κορωνοϊού, έκανε λόγο η αμερικανική εταιρεία IBM, σύμφωνα με το BBC. .

Σημειώνει ακόμη πως emails ηλεκτρονικού «ψαρέματος» στάλθηκαν σε έξι χώρες και στοχεύουν οργανισμούς που συνδέονται με το Cold Chain Equipment Optimisation Platform (CCEOP), τη διεθνή συμμαχία εμβολίων.

Η ανακοίνωση της IBM, η οποία έχει συστήσει ομάδα κυβερνοασφάλειας για να παρακολουθεί θέματα της πανδημίας, έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες προειδοποιήσεις για κυβερνοκατασκοπεία σε ζητήματα ερευνών για το εμβόλιο.

Θυμίζουμε ότι χάκερ της Βόρειας Κορέας είναι οι βασικοί ύποπτοι για την επίθεση στην AstraZeneca. Οι χάκερ προσπάθησαν να εισβάλουν στα συστήματα της βρετανικής εταιρείας AstraZeneca τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσαν δύο άτομα με γνώση του θέματος στο Reuters. Η εταιρεία είναι πίσω από το εμβόλιο του κορωνοϊού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Οι χάκερ προσποιήθηκαν συνεργάτες εταιρείας και μέσω LinkedIn και WhatsApp προσπάθησαν να προσεγγίσουν το προσωπικό της AstraZeneca με ψεύτικες προσφορές εργασίας, ανέφεραν οι πηγές.

Έστειλαν έπειτα έγγραφα που υποτίθεται ότι είναι περιγραφές εργασίας που ήταν “δεμένα” με κακόβουλο κώδικα που έχει σχεδιαστεί για να αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή του θύματος. Οι απόπειρες πειρατείας στοχεύουν σε ένα «ευρύ φάσμα ανθρώπων», συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού που εργάζεται στην έρευνα COVID-19, δήλωσε μια από τις πηγές, αλλά δεν θεωρείται ότι ήταν επιτυχής.

Η αποστολή της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό. Η Πιονγκγιάνγκ αρνήθηκε προηγουμένως ότι πραγματοποίησε κυβερνοεπιθέσεις. Δεν έχει άμεση γραμμή επαφής για ξένα μέσα ενημέρωσης. Η AstraZeneca, η οποία είναι μία από τις τρεις κορυφαίες εταιρείες που βρίσκονται μέχρι στιγμής στην τελική ευθεία για τα εμβόλια κατά του COVID-19, αρνήθηκε να σχολιάσει. Οι πηγές, που μίλησαν με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, δήλωσαν ότι τα εργαλεία και οι τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις έδειξαν ότι ήταν μέρος μιας συνεχιζόμενης εκστρατείας πειρατείας που οι ΗΠΑ αξιωματούχοι και ερευνητές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο έχουν αποδώσει στη Βόρεια Κορέα.

 

Από το Blogger.