Η ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Ahrar al-Sham δηλώνει ότι έχασε 10.000 άνδρες στη Συρία - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Η ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Ahrar al-Sham δηλώνει ότι έχασε 10.000 άνδρες στη Συρία


Η ισλαμιστική οργάνωση Ahrar al-Sham, που έχει αναγνωριστεί από πολλές χώρες ως τρομοκρατική οργάνωση, παραδέχτηκε πρόσφατα ότι έχασε τουλάχιστον 10.000 από τους διοικητές και τους μαχητές του από πυρά του Συριακού Αραβικού Στρατού και των συμμάχων του.

Στις 5 Ιανουαρίου, η τζιχαντιστική ομάδα κυκλοφόρησε, για πρώτη φορά, ένα βιβλίο με τα ονόματα των 9.525 των διοικητών και μαχητών της που σκοτώθηκαν μεταξύ 2011 και 2020.

Ο Ahrar al-Sham δημιουργήθηκε από μια ομάδα ριζοσπαστών που θαύμαζαν τον σαλαφισμό και τον τζιχαντισμό καθώς και την ιδεολογία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Το κίνημα άρχισε να σχηματίζει μονάδες μετά την αιγυπτιακή εξέγερση τον Ιανουάριο του 2011 και πριν ξεκινήσει η εξέγερση της Συρίας τον Μάρτιο του 2011.

Ο Ahrar al-Sham άρχισε να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Συριακού Αραβικού Στρατού τον Δεκέμβριο του 2011. Η ομάδα αναπτύσσεται γρήγορα για να γίνει μια από τις κορυφαίες ένοπλες φατρίες της αντιπολίτευσης στη Συρία με ενεργές μονάδες σχεδόν σε όλες τις πρώτες γραμμές.

Τον Σεπτέμβριο του 2014, το κίνημα δέχτηκε ένα μεγάλο χτύπημα όταν μια μυστηριώδης έκρηξη σε μια αποθήκη Idlib εξάλειψε την ηγεσία της, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή και αρχηγού της, Χασάν Αμπούντ.

Η Ahrar Al-Sham επιβεβαιώνει ότι σκοτώθηκαν  10.000 μέλη της στα μέτωπα της Συρίας

Το εξώφυλλο της «λίστας θανάτου» του Ahrar al-Sham με μια φωτογραφία του Hassane Abboud στο κέντρο.

Η μάχη για τον έλεγχο της πόλης του Χαλεπίου το 2016 ήταν μια άλλη κακή περίοδος για την Ahrar al-Sham, στην οποία υπέστη μεγάλες απώλειες σε προσωπικό και εξοπλισμό. Η ομάδα δεν ήταν ποτέ η ίδια αφού έχασε τη μάχη εκείνη με τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες της οργάνωσης να κατευνάσει τις φατρίες της Αλ Κάιντα στη Συρία, κυρίως το μέτωπο της al-Nusra [Hay’at Tahrir al-Sham], η ομάδα βρέθηκε συχνά σε σύγκρουση μαζί τους.

Η Ahrar al-Sham χαρακτηρίζεται επίσημα ως τρομοκρατική ομάδα από τη Συρία, το Ιράκ, τη Ρωσία, τον Λίβανο, την Αίγυπτο, τα ΗΑΕ, τη Μαλαισία και τις Κάτω Χώρες.

Σήμερα, η Ahrar al-Sham είναι μια σκιά του παρελθόντος, με σχεδόν καμία επιρροή στη βόρεια και βορειοδυτική Συρία. Είναι μέλος του Εθνικού Μετώπου για την Απελευθέρωση και του Συριακού Εθνικού Στρατού, που υποστηρίζονται και οι δύο από την Τουρκία.

Πέρυσι, μια εσωτερική σύγκρουση για την ηγεσία σήμανε σχεδόν το τέλος της Ahrar al-Sham. Η ομάδα, που κάποτε κυριαρχούσε σε τεράστιες περιοχές στη Συρία και διατηρούσε μια μεγάλη στρατιωτική δύναμη, πλησιάζει τώρα στο τέλος της.

Πηγή: southfront.org

 

Από το Blogger.