Γαλλικές αεροπορικές δυνάμεις έρχονται στην Ελλάδα -Τουρκικά μαχητικά αναπτύσσονται στις δυτ. βάσεις - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Γαλλικές αεροπορικές δυνάμεις έρχονται στην Ελλάδα -Τουρκικά μαχητικά αναπτύσσονται στις δυτ. βάσεις

Γαλλικές αεροπορικές δυνάμεις έρχονται στην Ελλάδα -Τουρκικά μαχητικά αναπτύσσονται στις δυτ. βάσεις

Τέσσερα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale F.3, δύο μεταφορικά αεροσκάφη δύο Α400M “Atlas” και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού MTT “Phoenix”, πάντα της γαλλικής Αεροπορίας κατευθύνονται προς την Ελλάδα στο πλαίσιο υλοποίησης της στενής συμμαχικής σχέσης που ανέπτυξαν οι δύο χώρες τους τελευταίους μήνες.

Θα εκτελέσουν κοινή αεροπορική άσκηση με την Πολεμική Αεροπορία με την επωνυμία «ΣΚΥΡΟΣ» και για πρώτη φορά θα εκτελεστούν σενάρια κοινής προσβολής στόχων εδάφους και καταστροφής εχθρικών ναυτικών δυνάμεων, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στην Άγκυρα.

Τουρκικά μαχητικά F-16 έχουν μετασταθμεύσει στο Μπαλίκεσιρ, την Μπαντίρμα και την προωθημένη βάση του Ντάλαμαν και ετοιμάζονται να αντιπαρατεθούν στις ελληνογαλλικές αεροπορικές δυνάμεις τις επόμενες ημέρες.

Εν αναμονή των επιλογής των γαλλικών φρεγατών Belh@rra, η Γαλλία ισχυροποιεί την ελληνογαλλική συμμαχία και δεν διστάζει να το δείξει:

Ακολουθεί η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» στο ΣΟΤ της 117 ΠΜ από τις 12 έως τις 22 Απριλίου με 4 γαλλικά Μιράζ 2000 και 8 Rafale, αριθμό αμερικανικών μαχητικών F-16 και F-15, καθώς και αεροπορικών δυνάμεων από το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιταλία.

 

Από το Blogger.