Καταπέλτης ο καθηγητής Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος κατά επιτροπής λοιμωξιολόγων: «Ή να χαράξουν στρατηγική ή να παραιτηθούν όλοι τους» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Καταπέλτης ο καθηγητής Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος κατά επιτροπής λοιμωξιολόγων: «Ή να χαράξουν στρατηγική ή να παραιτηθούν όλοι τους»


Καταπέλτης ο καθηγητής  Παθολογίας και Ανοσολογίας Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος κατά   κυβέρνησης και μελών της επιτροπής των  λοιμωξιολόγων για τις αποφάσεις τους για τον Covid-19.

Όπως είπε ο καθηγητής «είναι  πλέον προφανές  ότι πρόκειται για ακατανόητες, αλληλοσυγκρουόμενες και υπό το κράτος πανικού αποφάσεις», ενώ πρόσθεσε ότι

«αυτές χαρακτηρίζονται από έλλειψη στοιχειώδους στρατηγικής για την αντιμετώπιση της επιδημίας που αφορά την κοινότητα και όχι όσους νοσούν και μπαίνουν στα νοσοκομεία.»

Ο κ. Βλαχογιαννόπουλος μιλώντας στον 98,4 υποστήριξε ότι εξακολουθούν βασικά δεδομένα να μην υπάρχουν για την διασπορά του ιού στη κοινωνία, ως συνέπεια της ανυπαρξίας επιδημιολογικής επιτήρησης, καμία οργάνωση Π.Φ.Υ. , ενώ και τα εμβολιαστικά προγράμματα είναι στον αέρα, από την έλλειψη διαθεσιμότητας εμβολίων τα οποία μέχρι χθες ατυχώς με τόσες ακόμη αβεβαιότητες ως προς την αποτελεσματικότητα τους , τα εμφάνιζαν ως πανάκεια.

Ο καθηγητής ανοσιολογίας τόνισε ακόμη ότι η Επιτροπή των ειδικών ή θα έπρεπε τώρα έστω να εφαρμόσει στρατηγική ή να παραιτηθεί σύσσωμη, αφού στη πράξη λειτουργεί χωρίς να κάνει κάτι ουσιαστικό πέρα από τα συνεχή lockdown, την ώρα που αρνείται να δώσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων στη δημοσιότητα.

Κατά τον κ. Βλαχογιαννόπουλο, πολλά ζητήματα χρήζουν εισαγγελικής έρευνας πλέον, όταν με τόσης διάρκειας καραντίνα ούτε τα περιστατικά πετούν, γεγονός που δείχνει ότι η διασπορά είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που εκτιμούν επίσημα,  ενώ και ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα με καραντίνα, μέτρα και μάσκες , δείχνει άλλα πράγματα. Το αλαλούμ είπε με τα σχολεία, είναι απόδειξη ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός, ενώ μιλώντας για τις εξελίξεις σε εμβόλια και φάρμακα, τόνισε με έμφαση ότι πλέον καταρρίπτεται ο μύθος ότι μόνο με εμβόλια θα εξαλείψουμε την  επιδημία.

Κατά την γνώμη του η κατάσταση θα επιβαρυνθεί περαιτέρω όσο μπαίνουμε στη καρδιά του χειμώνα και χωρίς στρατηγική που απαιτεί οικονομικές πολιτικές ενίσχυσης της δημόσιας υγείας , είναι πιθανόν να θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς και να φέρουμε και πάλι τα νοσοκομεία στα παράθυρα της κατάρρευσης.

Ακούστε όσα είπε στον 98,4:

 

Από το Blogger.