Ορεινή Κυνουρία: Επιχείρηση απεγκλωβισμού λεωφορείου του ΚΤΕΛ Αρκαδίας


Όμορφο, λευκό τοπίο, αντίκρισαν το πρωί, οι κάτοικοι της Τρίπολης.

Η ήπια χιονόπτωση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το πρωί, οδήγησε σε μικρή χιονόστρωση, κάτι που … ξετρέλανε μικρούς και μεγάλους.

Ήταν το πρώτο χιόνι του χρόνου, έστω και σε μικρή ποσότητα.

Βέβαια, σε περιοχές του δήμου Γορτυνίας (π.χ. Βυτίνα), αλλά και στα πανέμορφα χωριά του Πάρνωνα (π.χ. Άγιος Πέτρος, Καστρί, Καστάνιτσα κλπ), το χιόνι ήταν περισσότερο και το τοπίο … μαγευτικό.

 

ερτ τρίπολης

Τα όποια μικροπροβλήματα υπήρξαν, αντιμετωπίστηκαν.

 

Δύο αυτοκίνητα που είχαν εγκλωβιστεί σε ορεινό δρόμο της βόρειας Κυνουρίας, απεγκλωβίστηκαν.

 

Στ. Ζορμπαλάς

Το μόνο, σοβαρό θέμα που προέκυψε, το πρωί, είχε να κάνει με τον εγκλωβισμό, μικρού λεωφορείου του ΚΤΕΛ Αρκαδίας, στην περιοχή »Άγιοι Δέκα», κοντά στην Αγία Σοφία της ορεινής βόρειας Κυνουρίας.

 

Στ. Ζορμπαλάς

Στο σημείο εκείνο, εγκλωβίστηκε και ιδιωτικό αυτοκίνητο.

Στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση, διάνοιξης του επαρχιακού δρόμου και απεγκλωβισμού του λεωφορείου, η οποία και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία πριν από λίγο.

Το λεωφορείο (με 10 περίπου επιβάτες), μετέφερε και άτομα που μετακινούνται για παροχή ιατρικής βοήθειας, όπως μας ανάφερε ο αντιδήμαρχος της περιοχής, Δημήτρης Κατσής, που από νωρίς το πρωί, βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή και συντονίζει το έργο των μηχανημάτων του δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα και η προσπάθεια άρσης της βατότητας στο δρόμο Άγιος Πέτρος-Καστρί-Άνω Δολιανά-Μονή Μαλεβής, αλλά και στο δρόμο προς τον παραδοσιακό και διατηρητέο οικισμό της Καστάνιτσας Κυνουρίας.

  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια