Πάτρα: Γιατροί έσωσαν τη ζωή τρίχρονης με πρωτοποριακή μέθοδο - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

Πάτρα: Γιατροί έσωσαν τη ζωή τρίχρονης με πρωτοποριακή μέθοδο


Τη ζωή ενός τρίχρονου κοριτσιού κατάφεραν να σώσουν οι γιατροί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και τη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, μετά από σοβαρή κρίση άσθματος που υπέστη το νήπιο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Οι γιατροί εφάρμοσαν μια πρωτοποριακή μέθοδο, με τη χρήση μείγματος ηλίου, στο κοριτσάκι, το οποίο έφτασε στο Καραμανδάνειο σε ημιθανή κατάσταση.

Η μικρή Βιολέτα διασωληνώθηκε στο Καραμανδάνειο όπου υπήρχε έμπειρη αναισθησιολόγος –κάτι που θεωρήθηκε μια ευτυχής συγκυρία.

 «Το βαρύ άσθμα, είναι ίσως η πιο δύσκολη διασωλήνωση που μπορεί να γίνει» είπε ο Διευθυντής της ΜΕΘ Ανδρέας Ηλιάδης, όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα Patrastimes.gr.

Και συνέχισε:

«Είναι πολύ σημαντικό που έτυχε να είναι εκεί μια έμπειρη γιατρός γιατί είναι πολύ δύσκολη κατάσταση η διασωλήνωση, δεν είναι καθόλου απλό πράγμα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην κ. Τρίγκα (σ.σ. το όνομα της αναισθησιολόγου) για αυτό όπως και στους ανθρώπους του ΕΚΑΒ που έκαναν τη διακομιδή σε αυτές τις τόσο κρίσιμές συνθήκες».

Μάλιστα, η αναισθησιολόγος συνόδευσε τη μικρή μέχρι τη ΜΕΘ, όπου υπάρχει μονάδα χορήγησης ηλίου.

«Είμαστε η μοναδική ΜΕΘ που διαθέτει αυτό το σταθμό ηλίου. Ξέρετε όταν ένας ασθενής έχει πολύ σοβαρό άσθμα όπως εν προκειμένω η τρίχρονη, απειλείται άμεσα η ζωή του. Κλείνουν οι βρόγχοι και δεν μπορεί να μπει αέρας. Αυτό το μίγμα διεισδύει στους στενωμένους βρόγχους και εξασφαλίζεται ο απαιτούμενος χρόνος για να κρατηθεί ο ασθενής στη ζωή. Έτσι έγινε και με τη μικρή μας η οποία ήταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και την κρατήσαμε στη ζωή» τόνισε ο κ. Ηλιάδης.

Είναι η δεύτερη φορά που χρησιμοποιείται ο σταθμός ηλίου σε ασθενή και η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται σε παιδί.

Από το Blogger.