Ρεκόρ έσπασε η Ρωσίδα δύτρια που κολύμπησε κάτω από τα παγωμένα νερά της Βαϊκάλης φορώντας μόνο το μαγιό της [βίντεο] - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Ρεκόρ έσπασε η Ρωσίδα δύτρια που κολύμπησε κάτω από τα παγωμένα νερά της Βαϊκάλης φορώντας μόνο το μαγιό της [βίντεο]

neo-rekor-espase-i-rosida-dytria-pou-kolympise-kato-apo-ta-pagomena-nera-tis-baikalis-forontas-mono-to-magio

Φορώντας μόνο ένα ολόσωμο μαγιό, σκουφάκι και μάσκα, η 40χρονη τόλμησε να βουτήξει στα παγωμένα νερά της Βαϊκάλης στη Ρωσία.

Η Γιεκατερίνα Νεκράσοβα, η οποία ασχολείται με τις καταδύσεις εδώ και 4 χρόνια, κράτησε την αναπνοή της για ενάμισυ λεπτό και διένυσε την απόσταση των 85 μέτρων στις 7 Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Χριστουγέννων για τη Ρώσικη Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η απόπειρά της θεωρείται πως έσπασε το ρεκόρ για την πιο παρατεταμένη κατάδυση σε παγωμένα νερά, κάτι που μένει να αναγνωριστεί επίσημα και από το βιβλίο παγκόσμιων ρεκόρ «Γκίνες».

Το προηγούμενο ρεκόρ γυναικείας κατάδυσης κάτω από πάγο κατείχε η Νοτιοαφρικανή Άμπερ Φίλλαρυ, η οποία διένυσε την απόσταση των 70 μέτρων στα παγωμένα νερά του Oppsjø της Νορβηγίας.

Αναδυόμενη από την λίμνη, που ήταν καλυμμένη με πάγο, η Νεκράσοβα δήλωσε «Είμαι καλά».

 

 

Αρχικά, η κατάδυσή της είχε προγραμματιστεί για τις 6 Ιανουαρίου, αλλά οι δυνατοί άνεμοι και η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας, που άγγιζε τους -30 βαθμούς Κελσίου, οδήγησαν την Νεκράσοβα και την ομάδα της στο να αναβάλλουν την απόπειρα για την επόμενη μέρα.

Η Νεκράσοβα περιέγραψε αυτό που συνέβη την επόμενη ημέρα ως «Το θαύμα των Χριστουγέννων».

«Ο καιρός ζέστανε και έφτασε τους -21 βαθμούς, ο άνεμος κόπασε λιγάκι», είπε.

Καθώς η ομάδα της προετοίμαζε το έδαφος, ανοίγοντας τρύπες στον πάγο και παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, η Νεκράσοβα περίμενε στο ξενοδοχείο της.

 

Ο πάγος, πάχους 25 εκατοστών, τρυπήθηκε σε πολλαπλά σημεία, ώστε η δύτρια να έχει διέξοδο σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά.

Όταν όλα ήταν έτοιμα και είχε κάνει την προθέρμανσή της, η αθλήτρια πήρε λίγο χρόνο προτού βουτήξει στην παγωμένη Βαϊκάλη.

«Για ένα λεπτό στάθηκα μπροστά από την σκάλα ντυμένη. Ανέπνεα προσπαθώντας να συντονιστώ, ο άνεμος είχε για λίγο δυναμώσει. Έβαλα την μάσκα μου, έβγαλα τα ρούχα και βούτηξα στο νερό. Μέσα στο νερό δεν υπήρχε παγετός, αέρας, ή φόβος. Όλα έμοιαζαν πολύ άνετα. Έμεινα ακίνητη για 30 δευτερόλεπτα ώστε να ηρεμήσουν οι παλμοί μου. Μετά από αυτό, καταδύθηκα».

Περιγράφοντας συνολικά την εμπειρία ως μια «απόλαυση», η δύτρια είπε ότι «διασκέδασε με την διαδικασία» και ότι στο τέλος ήταν «πλημμυρισμένη από συναίσθημα».

«Η εκπληκτική ενέργεια αυτής της τοποθεσίας με βοήθησε», είπε κλείνοντας η τολμηρή αθλήτρια.

«Σ’ευχαριστώ, Βαϊκάλη! Τα λέμε την επόμενη φορά!».

ΠΗΓΗ: CNN 

Από το Blogger.