«Ηχηρή» παρέμβαση Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών για το hotspot στην Ορεστιάδα: «Όχι στην κερκόπορτα στον Έβρο» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

«Ηχηρή» παρέμβαση Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών για το hotspot στην Ορεστιάδα: «Όχι στην κερκόπορτα στον Έβρο»


Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού με μία ανακοίνωση-κόλαφο αντιτίθεται σθεναρά στην απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει hotspot παράνομων μεταναστών πάνω στα ελληνοτουρκικά σύνορα, το οποίο χαρακτηρίζει ως «κερκόπορτα» για την άμυνα της Ελλάδας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η κατασκευή της δομής αυτής (η οποία θα χωράει 1500 παράνομους μετανάστες) δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, καθώς η περιοχή είναι ευαίσθητη, αφού βρίσκεται ουσιαστικά πάνω στην αμυντική γραμμή.

 


Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

«Όχι στην Κερκόπορτα στον Έβρο!

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε την πιθανότητα επέκτασης της υφισταμένης δομής καταγραφής μεταναστών στο χωριό Φυλάκιο Ορεστιάδος σε μόνιμη δομή φιλοξενίας τους, μόλις 16 χιλιόμετρα από τις Καστανιές.

Δίπλα στα σύνορα, με την επιθετική Τουρκία και με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού μόλις πριν από ένα χρόνο η δημιουργία τέτοιων εγκαταστάσεων,  όπου θα ζει και θα κινείται μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια.

Δεν είναι επιτρεπτό να ανοίγεται “Κερκόπορτα” στον Έβρο.

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) ενώνει τη φωνή της με τους κατοίκους του Έβρου, δηλώνει την αντίθεσή της σε κάθε προσπάθεια δημιουργίας ή επέκτασης δομών φιλοξενίας στην ευαίσθητη αυτή περιοχή της Ελλάδας και καλούμε την πολιτική ηγεσία να αναθεωρήσει κάθε τέτοιο σχεδιασμό».

Πηγή pronews

Από το Blogger.