Η επιστροφή του ISIS στη Συρία – Δεκάδες Σύριοι στρατιώτες νεκροί - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Η επιστροφή του ISIS στη Συρία – Δεκάδες Σύριοι στρατιώτες νεκροί


Οι τρομοκράτες του ISIS επιτέθηκαν σε τμήματα του Συριακού Στρατού στην κεντρική Συρία, στις περιοχές Χάμα και Παλμύρας-Ντερ εζ Ζορ

Το πρακτορείο ειδήσεων του ISIS, Amaq, ανακοίνωσε την 1η Ιανουαρίου ότι οι τρομοκράτες του ISIS έστησαν ενέδρα σε μια μονάδα του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) στην κεντρική περιοχή.

Η ενέδρα πραγματοποιήθηκε στην ανατολική ύπαιθρο της Χάμα στις 30 Δεκεμβρίου. Οι τρομοκράτες στόχευσαν με μια αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή στρατιωτικό τμήμα που επέβαινε πάνω σε ένα όχημα.

«Το όχημα καταστράφηκε, όλοι όσοι επέβαιναν σ’ αυτό είτε σκοτώθηκαν είτε τραυματίστηκαν», αναφέρει ένα δελτίο τύπου της Amaq.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, οι τρομοκράτες του ISIS έστησαν ενέδρα σε λεωφορείο κοντά στο χωριό Kabbajb στον αυτοκινητόδρομο M20, το οποίο συνδέει τις πόλεις Χομς και Ντερ εζ Ζορ.

Ο Amaq ισχυρίστηκε ότι 40 στρατιώτες του συριακού στρατού σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν στην ενέδρα. Ωστόσο, το Αραβικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο της Συρίας δήλωσε ότι 25 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των αμάχων, σκοτώθηκαν και 13 άλλοι τραυματίστηκαν στην επίθεση.

Οι πρόσφατες επιθέσεις του ISIS στην κεντρική Συρία δείχνουν πώς αυξάνεται η παρουσία της τρομοκρατικής οργάνωσης εκεί. Οι πυρήνες του ISIS έχουν αρχίσει να εκτελούν μεγαλύτερες, πιο τολμηρές επιθέσεις.

Ο Συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του απέτυχαν να συγκρατήσουν τρομοκράτες του ISIS στην έρημο Χομς. Οι τρομοκράτες δραστηριοποιούνται τώρα στο τρίγωνο Hama-Aleppo-Raqqa καθώς και στη δυτική ύπαιθρο του Deir Ezzor.

Απαιτείται μια νέα, πιο επιθετική στρατιωτική προσέγγιση για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης απειλής του ISIS στην κεντρική περιοχή της Συρίας. Ο Συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του πρέπει ακόμη να καταβάλλουν αξιοσημείωτες προσπάθειες για τον τερματισμό της παρουσίας της τρομοκρατικής ομάδας στην περιοχή.

southfront.org

 

Από το Blogger.