Κήρυξε «πόλεμο» στην Κίνα ο Ν.Τραμπ: «Πέταξε» εκτός ΗΠΑ τις Xiaomi, CNOOC και Huawei!


H κυβέρνηση Τραμπ με ένα νομοσχέδιο της τελευταίας στιγμής χαρακτηρίζει την κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικών και Xiaomi ως «κινεζική στρατιωτική εταιρεία» και κατ'αυτό το τρόπο την προσθέτει στη «μαύρη λίστα» με τις εταιρείες, που θεωρούνται επικίνδυνες για την ασφάλεια των ΗΠΑ μαζί με την Huawei.

Επίσης «πέταξε» εκτός ΗΠΑ την κινεζική εταιρεία πετρελαίου China National Offshore Oil Corp. (CNOOC) η οποία δεν θα μπορεί πλέον να συναλλάσσεται, ούτε να αγοράζει προϊόντα υψηλής τεχνολογίας από τις ΗΠΑ.

Το προεδρικό διάταγμα του Τραμπ απαγορεύει σε αμερικανικές επενδυτικές και εταιρείες ασφαλείας να συνεργαστούν με τις «κινεζικές στρατιωτικές εταιρείες». Το ίδιο το διάταγμα ανέφερε ότι η Κίνα εκμεταλλεύεται τους αμερικανούς επενδυτές για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών της στοιχείων.

Η Xiaomi μόλις πρόσφατα πέρασε στη θέση νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης στις πωλήσεις smartphone και δίνοντάς της τον απαραίτητο χαρακτηρισμό για να προστεθεί στην περιβόητη λίστα, η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να αναγκάσει του Αμερικανούς επενδυτές και συνεργάτες να απεμπλακούν μέχρι τον Νοέμβριο του 2021.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια