Θα υπερασπιστούμε «γαλάζια πατρίδα» με Κύπρο, λέει ο Ακάρ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Θα υπερασπιστούμε «γαλάζια πατρίδα» με Κύπρο, λέει ο Ακάρ


Μηνύματα του Ακάρ, που αποκαλύπτουν το ρόλο των… ιδρυματιστών της Αθήνας που αποκοιμίζουν διαχρονικά τις κυβερνήσεις

“Είμαστε αποφασισμένοι και άξιοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην ‘γαλάζια πατρίδα’ συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, λέγοντας ότι η άσκηση ‘Γαλάζια Πατρίδα 2020’ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην Μεσόγειο και το Αιγαίο συνεχίζεται με επιτυχία. 

Ο Τούρκος Υπουργός σχολιάζοντας την κατ’ ισχυρισμόν παρενόχληση του τουρκικού ερευνητικού πλοίου από ελληνικά μαχητικά F16, ανέφερε ότι “η απαραίτητη απάντηση δόθηκε”. “Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι αυτή η στάση δεν είναι αρμόζει στις σχέσεις καλές γειτονίας. Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ από τα δικαιώματά μας. Είμαστε αποφασισμένοι και άξιοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας στην ‘γαλάζια μας πατρίδα’, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου. Η άσκηση συνεχίζεται με επιτυχία. Ενεργούμε όχι μόνο για την δική μας ασφάλεια αλλά και την ασφάλεια των φιλικών και αδελφικών χωρών όπως απαιτεί η ευθύνη του πολιτισμού μας” πρόσθεσε.

Για τους S400, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι είναι ένα εθνικό ζήτημα της Τουρκίας και πως η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα. “Το αμυντικό σύστημα S400 χρησιμοποιείται όταν χρειάζεται ενάντια σε απειλές και κινδύνους, στην περίπτωση που υπάρχει πρόθεση για επίθεση ενάντια στην Τουρκία. Διαφορετικά δεν βλάπτει κανέναν. Για δέκα χρόνια δεν πήραμε καμία απάντηση από τις ΗΠΑ στις προτάσεις μας για τεχνολογική συνεργασία και προσφορά λογικής τιμής. Η επιβολή μιας σειράς περιορισμών ενάντια στη χώρα μας για το θέμα των S400, ειδικά επί των F35 δεν συνάδει με το πνεύμα της συμμαχίας”, είπε ο Τούρκος Υπουργός. 

Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ

 

Από το Blogger.