F-35: Η «αχίλλειος φτέρνα» των stealth μαχητικών και η υπεροχή των Su-35 σε αερομαχία - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

F-35: Η «αχίλλειος φτέρνα» των stealth μαχητικών και η υπεροχή των Su-35 σε αερομαχία

F-35: Η «αχίλλειος φτέρνα» των stealth μαχητικών και η υπεροχή των Su-35 σε αερομαχία

Πριν από λίγες εβδομάδες ένας πολύπειρος Ρώσος πιλότος είχε εκφράσει την άποψη του για το αμερικανικό stealth μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς F-35 ότι «είναι άχρηστο και ανίκανο σε ενδεχόμενη εμπλοκή σε αερομαχία» εκθειάζοντας παράλληλα τις ικανότητες του «ρώσου» ανταγωνιστή του, το Su-57.

Αυτή την φορά ένας άλλος Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής και εμπειρογνώμων τοποθετήθηκε επί του ζητήματος λέγοντας επίσης ότι η προηγμένη τεχνολογία και τα stealth χαρακτηριστικά του F-35 μπορούν να αποτελέσουν παράλληλα την «αχίλλειο φτέρνα» του. εξηγώντας πως ένα μαχητικό αεροσκάφος σαν το Su-35 μπορεί να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά στο πεδίο της μάχης.

Ο ίδιος, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik εξήγησε τη θέση του τονίζοντας ότι παρά τα προηγμένα χαρακτηριστικά των F-35, τα stealth μαχητικά έχουν πολλά τεχνικά προβλήματα, ιδιαίτερα σε θέματα λογισμικού, που υπονομεύουν τη συνολική απόδοση τους, κάτι που φάνηκε και σε πρόσφατη έκθεση του Πενταγώνου.

F-35

Ο Ντμίτρι Ντρόζντενκο είπε ότι τα μαχητικά F-35 βασίζονται πάρα πολύ στα συστήματα υψηλής τεχνολογίας και στα stealth χαρακτηριστικά τους, εκτιμώντας ότι στο σύντομο μέλλον η ανάπτυξη τεχνολογιών ραντάρ θα είναι τέτοια που δεν θα επιτρέπουν στα αμερικανικά μαχητικά την αεροπορική υπεροχή στο πεδίο της μάχης.

Η αερομαχία και το Su-35

Στη συνέχεια ο αναλυτής πρόσθεσε ότι οι ικανότητες ενός μαχητικού αεροσκάφους σε σενάριο αερομαχίας παραμένουν ακόμα επίκαιρες και θα συνεχίζουν να αποτελούν παράγοντα αποτελεσματικότητας και επιτυχίας στους αιθέρες.

Στο σημείο αυτό έφερε ως παράδειγμα το πανίσχυρο ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων 4++ γενιάς Su-35, λέγοντας ότι η ταχύτητα και η ευελιξία του, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες του πιλότου που μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα αμερικανικά μαχητικά πέμπτης γενιάς.

Aρχικά σε περίπτωση που εμπλακούν από μεγάλη απόσταση, καθώς επίσης και σε περίπτωση που εμπλακούν σε αερομαχία, όπου το Su-35 ή ακόμα και ένα F-16 έχει το «πάνω χέρι» έναντι του F-35, δήλωσε ο Ρώσος αναλυτής.

Με πληροφορίες από: Eurasian Times

 

Από το Blogger.