Leopard 2: Τα γερμανικά άρματα μάχης εξοπλίζονται με συστήματα ενεργητικής προστασίας Trophy - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Leopard 2: Τα γερμανικά άρματα μάχης εξοπλίζονται με συστήματα ενεργητικής προστασίας Trophy

Leopard 2: Τα γερμανικά άρματα μάχης εξοπλίζονται με συστήματα ενεργητικής προστασίας Trophy

Το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ επιβεβαίωσε προχθές ότι υπέγραψε διακυβερνητική συμφωνία με το Υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας με θέμα την προμήθεια ισραηλινών συστημάτων ενεργητικής προστασίας τύπου Trophy, για τα γερμανικά άρματα μάχης τύπου Leopard 2.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η εταιρεία Rafael θα προμηθεύσει το σύστημα «Trophy Active Defense System» στη Γερμανία, με στόχο την ενσωμάτωσή τους σε περίπου 17 γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2, μια εξέλιξη που αναμένεται να βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις επιχειρησιακές δυνατότητες των γερμανικών τεθωρακισμένων δυνάμεων.

Ειδικότερα, η μονάδα τεθωρακισμένων που θα παραλάβει και να ενσωματώσει το σύστημα, αναμένεται να είναι επιχειρησιακά λειτουργική προκειμένου να ενταχθεί στη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του NATO.

 

 

Συνολικά, η Γερμανία διαθέτει περίπου 328 κύρια άρματα μάχης τύπου Leopard 2 , τα οποία διαχωρίζονται σε τρεις εκδόσεις:

  • Τα Leopard 2A6
  • Τα Leopard 2A6M
  • Τα Leopard 2A7

Το σύστημα ενεργητικής προστασίας τύπου Trophy ουσιαστικά δημιουργία μια «ασπίδα» προστασίας γύρω από το άρμα μάχης. Ο σκοπός του είναι να ανιχνεύει γρήγορα και να εμπλέκει τις όποιες απειλές «στοχεύουν» το άρμα μάχης, όπως αντιαρματικά βλήματα.

Επιπρόσθετα, το σύστημα ενεργητικής προστασίας Trophy μπορεί να εντοπίσει την «πηγή» από την οποία προέρχεται η απειλή (το αντιαρματικό βλήμα ή το αντίστοιχα βλήμα εχθρικού άρματος μάχης) και παρέχει τη δυνατότητα στο πλήρωμα του τανκ να ανταποδώσει.

Με πληροφορίες από: Defence Blog

Από το Blogger.