Ένα SMS την ημέρα στο 13032, μπαίνει κόφτης στα κόλπα με το σβήσιμο των μηνυμάτων - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Ένα SMS την ημέρα στο 13032, μπαίνει κόφτης στα κόλπα με το σβήσιμο των μηνυμάτων

Ένα SMS την ημέρα στο 13032, μπαίνει κόφτης στα κόλπα με το σβήσιμο των μηνυμάτων

Με χρονικό περιορισμό τριών ωρών θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο, με τη μεν κυβέρνηση και τον εμπορικό κόσμο να επιθυμεί να γίνει αυτό την 1η Μαρτίου, τα δε επιδημιολογικά δεδομένα να προκαλούν προβληματισμό, κάνοντας πιο ισχυρό το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των φυσικών καταστημάτων τουλάχιστον μια εβδομάδα μετά, στις 8 Μαρτίου - Έρχεται το 13032 αλλά με τον κόφτη του ενός μηνύματος

Σε κάθε περίπτωση αυτό που εξετάζεται είναι η κανονική επαναλειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων με τον περιορισμό φυσικά στα άτομα που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος - βάσει του γνωστού κανόνα 1 άτομο ανά 25 τ.μ. - και την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Με άλλα λόγια, το λιανεμπόριο όταν επαναλειτουργήσει ξανά δεν θα είναι με βάση τα υβριδικά μοντέλα του click away ή του click in shop.

Τρεις είναι η βασικές διαφορές του χρονικού περιορισμού που εξετάζεται τώρα να ισχύσει και να αναπτύσσεται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε σχέση με αυτόν που ισχύει ήδη ισχύει: πρώτον, οι καταναλωτές θα στέλνουν μήνυμα σε άλλο 5ψηφιο νούμερο, πιθανότατα το 13032, και όχι στο 13033 εάν θέλουν να ψωνίσουν άλλα αγαθά πλην τροφίμων, δεύτερον, θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις ώρες, αντί για δύο που ισχύει σήμερα για σούπερ μάρκετ και τρίτον και κυριότερο, το σύστημα που αναπτύσσεται δεν θα δέχεται πάνω από ένα μήνυμα ημερησίως από τον ίδιο χρήση.

Στη πραγματικότητα δεν θα αποστέλλεται επιβεβαίωση. Έτσι ακόμα και αν διαγράψει κάποιος το πρώτο μήνυμα που είχε στείλει για να κάνει ψώνια και στείλει δεύτερο, το σύστημα θα το απορρίπτει και δεν θα του στέλνει επιβεβαιωτικό μήνυμα. Βεβαίως κατάχρηση μπορεί πιθανώς να γίνει και πάλι με στην περίπτωση που κάποιος θα πηγαίνει για ψώνια χωρίς να στείλει μήνυμα, αλλά έχοντας μαζί του τη γνωστή έντυπη ή χειρόγραφη βεβαίωση μετακίνησης.

 

Από το Blogger.