Πιο φτωχό φέτος το τηλεοπτικό πρόγραμμα για την παρέλαση - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Πιο φτωχό φέτος το τηλεοπτικό πρόγραμμα για την παρέλαση

Πιο φτωχό φέτος το τηλεοπτικό πρόγραμμα για την παρέλαση

Οι σταθμοί ετοιμάζονται να... γιορτάσουν την 25η Μαρτίου με ελάχιστες εκπομπές και αφιερώματα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του '21!

 

Φτωχότερο του αναμενομένου θα είναι το πρόγραμμα της τηλεόρασης ανήμερα την 25η Μαρτίου. Τα κανάλια με ελάχιστες εξαιρέσεις αφιερώνουν πολύ λίγο χρόνο στα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία. Γεγονός τουλάχιστον θλιβερό…

ΕΡΤ

Η επίσημη δοξολογία της εθνικής επετείου θα προβληθεί σε απευθείας σύνδεση από τη Μητρόπολη Αθηνών από την ΕΡΤ2 στις 8 το πρωί παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου και ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και των τιμώμενων χωρών.

Στις 10 θα αρχίσει η στρατιωτική παρέλαση, η οποία θα μεταδοθεί στα πέρατα του κόσμου, καθώς η ΕΡΤ θα είναι το μοναδικό κανάλι που θα μπορεί να έχει εικόνα. Μάλιστα, η μετάδοση θα εμπλουτίζεται με πλάνα από τη σύγχρονη πόλη και τα ιστορικά μνημεία της.
Ο γνωστός δημοσιογράφος Nίκος Αλιάγας θα είναι ο βασικός παρουσιαστής και μαζί του θα είναι η Σοφία Κορμά, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Η καλλονή αρχισμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας, με καταγωγή από την Καλαμάτα και σπουδές στην ΑΣΟΕΕ, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια την εκπομπή «Αρετή και τόλμη» στην κρατική τηλεόραση.

Στις 14.00 στην ΕΡΤ1 θα μεταδοθεί η εκπομπή έρευνας «Ειδικές αποστολές», με τίτλο «Η Επανάσταση μέσα από τα μάτια των ξένων».

Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, στις 19.00, θα μεταδοθεί το ντοκιμαντέρ «Σε γνωρίζω από την όψη! 200 χρόνια Ελλάδα!». Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ παραγωγής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Στο στούντιο της ΕΡΤ καλεσμένη θα είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Επίσης η ΕΡΤ σε απευθείας σύνδεση και με τη Νέα Υόρκη θα μεταδώσει τις εκδηλώσεις για το 1821, στις οποίες θα παρίστανται, μεταξύ άλλων επισήμων, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, καθώς και ο Τζορτζ Στεφανόπουλος.

Η ΕΡΤ2 ανήμερα την 25η Μαρτίου στις 15.00 θα προβάλει την εκπομπή «Η αυλή των χρωμάτων», η οποία είναι αφιερωμένη στα τραγούδια και τα μουσικά όργανα των Αγωνιστών του 1821.

OPEN

H εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη θα συνδεθεί με το Σύνταγμα και θα μεταδώσει εικόνες προετοιμασίας της παρέλασης, ενώ τη σκυτάλη θα πάρει στις 11.30 το πρωί η αφιερωματική εκπομπή του Γιώργου Σαρρή «Και… εγένετο Ελλάς» για τα 200 χρόνια από το… «Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία» και το «Ελευθερία ή Θάνατος». Η εκπομπή λίγο πριν ολοκληρώσει τον κύκλο της ετοίμασε ένα ειδικό επεισόδιο αφιερωμένο στα παιδιά.

ΑΝΤ1

O ANT1 και η εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη θα συνδεθούν με το Σύνταγμα. Επίσης η ομάδα της εκπομπής «Special Report» του Τάσου Τέλλογλου έχουν προγραμματίσει για το απόγευμα τόσο της 24ης όσο και της 25ης Μαρτίου μια εκπομπή σχετική με την Ελληνική Επανάσταση, η οποία θα μεταδοθεί σε δύο μέρη στις 16.00. Τίτλος της, «Μύθοι και αλήθειες για την Ελληνική Επανάσταση».

ΣΚΑΪ

Ο ΣΚΑΪ θα προβάλει τη σειρά ντοκιμαντέρ «1821: Η Γέννηση ενός Εθνους». Στις 21.00 ακολουθεί η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Περί Ελευθερίας: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση». Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει ο Αρης Πορτοσάλτε. Αμέσως μετά θα προβληθεί η ταινία, διεθνούς παραγωγής, «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή. Θα ακολουθήσουν τα επεισόδια της παραγωγής του ΣΚΑΪ «Μεγάλοι Έλληνες» που αφορούν τις ζωές των Ιωάννη Καποδίστρια και Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Στρατιωτική παρέλαση (μίας ώρας) με υψηλούς προσκεκλημένους, απουσίες και δίχως κόσμο!

Η στρατιωτική παρέλαση ωστόσο της 25ης Μαρτίου -που φέτος θα αποτελέσει ένα τηλεοπτικό κατά βάση γεγονός διάρκειας μίας ώρας- θα μεταδοθεί με ιδιαίτερη τιμή από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Στις 10 θα αρχίσει η στρατιωτική παρέλαση (χωρίς την παρουσία κόσμου λόγω της πανδημίας), η οποία θα μεταδοθεί στα πέρατα του κόσμου, καθώς η ΕΡΤ θα είναι το μοναδικό κανάλι που θα μπορεί να έχει εικόνα.

Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν πεζοπόρα, μηχανοκίνητα και αεροπορικά τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος και τμήματα από συμμαχικές χώρες.

Μαζί με τα ελληνικά αεροσκάφη θα πετάξουν σχηματισμοί αμερικανικών F-16 και Rafale της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας. Μάλιστα, η μετάδοση θα εμπλουτίζεται με πλάνα από τη σύγχρονη πρωτεύουσα και τα ιστορικά της μνημεία.

Για την παρέλαση έχουν προσκληθεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και o πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, καθώς και ο πρίγκιπας της Ουαλίας, διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Κάρολος μαζί με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Μάλιστα το ζευγάρι έκανε σχετική ανάρτηση στα social media με φωτογραφία από τη σχετικά πρόσφατη επίσκεψή τους στην Αθήνα το 2018. Όπως είναι γνωστό, εξαιτίας της έκρηξης της πανδημίας στη Γαλλία ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν δεν θα μπορέσει να παραστεί και τη φίλη χώρα θα εκπροσωπήσει η υπουργός Αμυνας Φλορένς Παρλί.



 

Από το Blogger.