Σκάφη Jean Bart και Latouche-Tréville: Ποια και πόσο ικανή είναι η γαλλική ενδιάμεση λύση; - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Σκάφη Jean Bart και Latouche-Tréville: Ποια και πόσο ικανή είναι η γαλλική ενδιάμεση λύση;

Σκάφη Jean Bart και Latouche-Tréville: Ποια και πόσο ικανή είναι η γαλλική ενδιάμεση λύση;

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Tribune η Γαλλία φέρεται να προσφέρει στην Ελλάδα ως ενδιάμεση λύση  δύο φρεγάτες μια της κλάσης Cassard, την με αντιαεροπορικό εξοπλισμό Jean Bart (D615) και την -με έμφαση στις Α/Υ επιχειρήσεις-  Latouche-Tréville (D646) κλάσης Georges Leygues.

Πόσο ικανά όμως είναι τα συγκεκριμένα πλοία και θα μπορούσαν να δώσουν στο ΠΝ λύσεις ανάγκης υπό την μορφή της άμεσης παράδοσης σε περίπτωση επιλογής των φρεγατών FDI;

Πρακτικά και οι δύο κλάσεις μοιράζονται το ίδιο σκάφος (ίδιο εκτόπισμα, μήκος κλπ) με τις διαφορές τους να εντοπίζονται στον εξοπλισμό τους.

Σε ότι αφορά την κλάση Cassard πρόκειται για σκάφη μεγάλου μεγέθους, που το ΠΝ δεν είχε ποτέ στο παρελθόν. Έχουν μέγιστο εκτόπισμα 4.500 τόνων, μήκος σχεδόν 140 μ., (139,2 μ.), πλάτος 14 μέτρων και βύθισμα 8 μ.

Η πρόωσή τους εξασφαλίζεται από 4 κινητήρες ντίζελ Pielstick PA6 BTC  οι οποίοι κινούν δύο προπέλες σταθερού βήματος.  Η μέγιστη ταχύτητα που εξασφαλίζουν ανέρχεται στους 29,5 κόμβους και το πλήρωμά τους φτάνει τα 200 άτομα.

Ο οπλισμός των σκάφων αποτελείται από  ένα εκτοξευτή Mk13 για έως και 40 αντιαεροπορικά βλήματα Standard SM-1MR, οκτώ βλήματα ΜΜ40  Exocet για αγώνα κατά επιφανείας, τορπιλοσωλήνες για τορπίλες των 533 χλστ., ενώ σε ότι αφορά την αντιπυραυλική άμυνα διατίθεται δύο εξαπλοί εκτοξευτές  Sadral με 39 βλήματα  Mistral.

 

Από το Blogger.