CH-53E Super Stallion: Το ελικόπτερο αποδεικνύει γιατί είναι το πιο ισχυρό στον κόσμο [vid] - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

CH-53E Super Stallion: Το ελικόπτερο αποδεικνύει γιατί είναι το πιο ισχυρό στον κόσμο [vid]

CH-53E Super Stallion: Το ελικόπτερο αποδεικνύει γιατί είναι το πιο ισχυρό στον κόσμο [vid]

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ (United States Marine Corps) δημοσιοποίησε πριν από μερικές ημέρες απίστευτα πλάνα από στρατιωτικά ελικόπτερα Sikorsky τύπου CH-53E Super Stallion, τα οποία αποδεικνύουν γιατί θεωρούνται μερικά από τα πιο ισχυρά στον κόσμο.

Δύο ελικόπτερα CH-53E Super Stallion των Αμερικανών Πεζοναυτών πραγματοποίησαν άσκηση κοντά στην αεροπορική βάση της Yuma στην πολιτεία της Αριζόνα, κατά την οποία έπρεπε να μεταφέρουν εξαιρετικά μεγάλο φορτίο και παράλληλα να ανεφοδιαστούν στον αέρα.

Συγκεκριμένα, το σενάριο της άσκησης προέβλεπε τον εναέριο ανεφοδιασμό των ελικοπτέρων, ενώ αυτά παράλληλα μετέφεραν στρατιωτικά οχήματα τύπου Humvee, κατά τα πρότυπα των πραγματικών επιχειρησιακών συνθηκών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ελικόπτερο Sikorsky τύπου CH-53E Super Stallion έχει την ικανότητα να μεταφέρει εναερίως φορτίο βάρους 36.000 λίβρες ή αλλιώς 1.600 κιλά, κάτι που δεν μπορεί να κάνει κανένα άλλο ελικόπτερο στις τάξεις των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα ελικόπτερα αυτά μεταφέρουν στρατεύματα, οχήματα, εξοπλισμό και πιθανώς αεροσκάφη που έχουν καταρριφθεί, καθώς επίσης μπορούν να υποστηρίξουν και ένα φάσμα πολιτικών αποστολών.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

 

Από το Blogger.