Rafale F4: Τα γαλλικά μαχητικά γίνονται πιο stealth και καταστροφικά στη νέα έκδοση [pics] - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Rafale F4: Τα γαλλικά μαχητικά γίνονται πιο stealth και καταστροφικά στη νέα έκδοση [pics]

Rafale F4: Τα γαλλικά μαχητικά γίνονται πιο stealth και καταστροφικά στη νέα έκδοση [pics]

Η Γαλλία προχωρά στην ανάπτυξη της πιο προηγμένης έκδοσης του μαχητικού αεροσκάφους Rafale που θα προσφέρει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης περισσότερων stealth χαρακτηριστικών, ισχυρότερων ηλεκτρονικών και οπλικών συστημάτων, με την κωδική ονομασία «F4».

Η έκδοση αυτή υποστηρίζεται από την επένδυση ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το γαλλικό Υπουργείο Άμυνας, που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2019 και έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου στόλου μαχητικών αεροσκαφών Rafale που θα αντικαταστήσει σε βάθος χρόνου τα παλαιότερα Mirage 2000.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, τα Rafale στην έκδοση F4 θα διαθέτουν τεχνολογίες αιχμής για τη συνδεσιμότητα των μαχητικών μέσω προηγμένου λογισμικού και δορυφορικών επικοινωνιών,  και κατασκευαστικά χαρακτηριστικά που θα επιτρέπουν την ενσωμάτωση μελλοντικών οπλικών και λειτουργικών συστημάτων.

Rafale

Τα χαρακτηριστικά τους

Επίσης θα διαθέτει το ενεργό ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης RBE2, pod στόχευσης της Talios και σύστημα αυτοπροστασίας και ηλεκτρονικού πολέμου SPECTRA της Thales, το οποίο αποτρέπει αναδυόμενες απειλές και έχει ισχυρούς jammers

Σε ό,τι αφορά τον οπλισμό τους, τα Rafale F4 θα μπορούν να εξοπλίζονται με τους γαλλικούς υποηχητικούς πυραύλους cruise SCALP-EG, τον πύραυλο ASMP-A με δυνατότητα τοποθέτησης πυρηνικής κεφαλής, τους πυραύλους αέρος – αέρος MICA NG και την κατευθυνόμενη βόμβα ακριβείας AASM ενός τόνου.

Rafale

Η γαλλική Πολεμική Αεροπορία αναμένει ότι η εταιρεία Dassault θα αναπτύξει τα μαχητικά στην έκδοση F4 σε δύο φάσεις. Η πρώτη θα ολοκληρωθεί το 2023 με την πρώτη παρτίδα να περιλαμβάνει 28 Rafale στην έκδοση F4.1 και η δεύτερη θα ολοκληρωθεί το 2025 με τη δεύτερη παρτίδα να περιλαμβάνει 30 Rafale στην έκδοση F4.2

Τέλος, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχει ένα σχέδιο για την αναβάθμιση όλων των παλαιότερων μαχητικών Rafale στην έκδοση F4.

 

Από το Blogger.