Τουρκικά ΜΜΕ: «Κλείδωσε» η συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στην Αθήνα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Τουρκικά ΜΜΕ: «Κλείδωσε» η συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στην Αθήνα

 

Τουρκικά ΜΜΕ: «Κλείδωσε» η συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στην Αθήνα

Οι επαφές Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τα ελληνοτουρκικά θα συνεχιστούν, επί ελληνικού εδάφους, την επόμενη εβδομάδα όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας έχουν ραντεβού την ερχόμενη Δευτέρα 31 Μαΐου στην Αθήνα, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Γενί Σαφάκ». Στην ατζέντα τους είναι οι σχέσεις των δύο χωρών, ενώ θα προετοιμάσουν το έδαφος για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν.

Η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα χαρακτηρίζει σήμερα την επικείμενη συνάντηση εκτός από «σημαντική» και «προπαρασκευαστική» της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου. Προαναγγέλλει ουσιαστικά συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο εντός 20 ημερών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα, πέρα από «ανταποδοτική» της επίσκεψης Δένδια στην Άγκυρα στις 15 Απριλίου, έχει σκοπό και την προετοιμασία της συνάντησης των δύο ηγετών Ελλάδας και Τουρκίας στα μέσα Ιουνίου.

Σύμφωνα πάντως με τη «Γενί Σαφάκ», η ένταση μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών στην Άγκυρα δεν αναμένεται να μεταφερθεί στην Αθήνα, ενώ ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης μεταξύ Δένδια-Τσαβούσογλου θα βρεθεί η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για «ελληνόπουλα» και «πομακοχώρια», όπως αναφέρει η εφημερίδα.

«Η απόπειρα της κυβέρνησης των Αθηνών να δημιουργήσει μια τεχνητή ταυτότητα για την τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι ένα από τα ζητήματα που πρέπει να τεθούν ψηλά στη συνάντηση. Η περιγραφή του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τους κατοίκους της περιοχής ‘πομακοχώρια’ και ‘ελληνόπουλα’ προκάλεσε μεγάλη αντίδραση και χαρακτηρίστηκε ως ‘άρνηση της τουρκικής ταυτότητας της μειονότητας’ και ‘απόπειρα δημιουργίας τεχνητής ταυτότητας’», σημειώνει το δημοσίευμα.

Από το Blogger.