«Τρομοκρατία» από τους «ειδικούς»: «Βλέπουν» 18.000 κρούσματα ημερησίως και νέο lockdown - Με εμβολιασμένο το 50% - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

«Τρομοκρατία» από τους «ειδικούς»: «Βλέπουν» 18.000 κρούσματα ημερησίως και νέο lockdown - Με εμβολιασμένο το 50%

«Τρομοκρατία» από τους «ειδικούς»: «Βλέπουν» 18.000 κρούσματα ημερησίως και νέο lockdown - Με εμβολιασμένο το 50%

Οι «ειδικοί» δημιουργούν κλίμα «τρομοκρατίας» παρόμοιο με αυτό του Μαρτίου του 2020, και αν τότε υπήρχε κάποια δικαιολογία, γιατί ερχόταν κάτι άγνωστο, τώρα δεν υπάρχει καμία. 

AD

Έτσι τις τελευταίες ημέρες, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, ακούμε σενάρια περί νέου lockdown, ενώ οι «ειδικοί» προβλέπουν πολλές χιλιάδες κρούσματα ημερησίως. Όμως αυτό γίνεται την ώρα που έχουν εμβολιαστεί με μια δόση 5.244.189 συμπολίτες μας και με δύο δόσεις 4.255.688 συμπολίτες μας. Δηλαδή έχουν εμβολιαστεί, έστω και με μια δόση περίπου οι μισοί Έλληνες. 

Παράλληλα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν 437.345 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία κανονικά είναι πολλά περισσότερα, δηλαδή αναφερόμαστε σε περίπου μισό εκατομμύριο πολίτες που έχουν φυσική ανοσία στον ιό. Να σημειωθεί εδώ πως προφανώς (λόγω των παράλογων οδηγιών της κυβέρνησης λοιμωξιολόγων) πολλοί απ' αυτούς έχουν εμβολιαστεί, αλλά είναι βέβαιο πως αυτοί που έχουν κολλήσει τον ιό και δεν έχουν καταγραφεί είναι πολλοί περισσότεροι. Οπότε έχουμε περίπου το 55-60% του πληθυσμού με ανοσία, είτε λόγω του εμβολιασμού, είτε λόγω της φυσικής ανοσίας. 

Να σημειώσουμε πως οι «ειδικοί» υποστήριζαν πως χρειάζεται το 70% για να κτιστεί το τείχος ανοσίας. Παρόλα αυτά αν και είμαστε αρκετά στο απαιτούμενο νούμερο βλέπουμε σενάρια τρόμου τα οποία μας δείχνουν ουσιαστικά πως είναι σαν να μην έχει εμβολιαστεί κανείς, όπως είπε πρόσφατα και η Αθηνά Λινού.

Μάλιστα οι ειδικοί φτάνουν στο σημείο να πουν ότι μπορεί να έχουμε και 18.000 κρούσματα την ημέρα τον Οκτώβριο σπεύδοντας να πουν ότι να μην φοβόμαστε ένα νέο lockdown γιατί έτσι θα ελεγχθεί η κατάσταση!

Χθες ανακοινώθηκαν  2.327 νέες «επιβεβαιωμένες»  υποστηρίζουν «μολύνσεις», επιβεβαιώνοντας με τον χειρότερο τρόπο όσους κάνουν λόγο για… ένα δύσκολο καλοκαίρι. Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι τον Αύγουστο μπορεί να έχουμε 3.000 κρούσματα ημερησίως στο πιο ευμενές σενάριο, 4.000 κρούσματα στο πιθανότερο, αλλά ακόμα και 6.000 στο χειρότερο σενάριο.

AD

Ωστόσο, υπάρχουν και… πιο τρομακτικές προβλέψεις. Όπως αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής», τα μαθηματικά μοντέλα των επιστημόνων δείχνουν έως και 18.000 κρούσματα στις αρχές Οκτωβρίου, αν η πορεία της ινδικής μετάλλαξης δεν ανακοπεί. Μάλιστα ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης δεν αποκλείει το σενάριο ενός σύντομου lockdown.

«Δεν πρέπει να ξορκίζουμε το lockdown. Θα πρέπει να υπάρχει στο μυαλό των ιθυνόντων ως ύστατη λύση που όμως, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, θα μπορούσε να εφαρμοστεί για σύντομο χρονικό διάστημα.

Ένα lockdown 15 ημερών – με πλήρες όμως κλείσιμο δραστηριοτήτων- θα μπορούσε αν χρειαστεί να ‘μαζέψει’ σημαντικά την κατάσταση.

AD

Τα στοιχεία των ειδικών σοκάρουν, καθώς δείχνουν έως και 6.000 κρούσματα τον Αύγουστο και άνοδο των σκληρών δεικτών, με τις διασωληνώσεις να αυξάνονται και τους θανάτους να φτάνουν έως και τους 40 ημερησίως» είπε ο κ. Σαρηγιάννης.

Συνεχίζεται η «κρουσματολογία»

Παρόλα αυτά όπως τονίζει ο ιατρός Κωνσταντίνος Φαρσαλινός στο pronews.gr δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο τα κρούσματα, οι δείκτες που μας ενδιαφέρουν είναι οι διασωληνωμένοι, οι θάνατοι και γενικώς όσοι κάνουν βαριά νόσο.

Μέχρι στιγμής οι συγκεκριμένοι δείκτες στην Ελλάδα παραμένουν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Παρόλα αυτά εάν τελικά αυτοί αυξηθούν σημαντικά θα σημαίνει δύο πράγματα. 

Είτε τα εμβόλια δεν είναι τελικά τόσο αποτελεσματικά όσο νομίσουμε, είτε τελικά δεν καταφέραμε να εμβολιάσουμε τους πολίτες που κινδυνεύουν να κάνουν σοβαρή νόσο, είτε και τα δύο.

 

Από το Blogger.