Νέα απόφαση για την χρήση μάσκας, ποιοι εξαιρούνται - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Νέα απόφαση για την χρήση μάσκας, ποιοι εξαιρούνται

Νέα απόφαση για την χρήση μάσκας, ποιοι εξαιρούνται

Υπό την επιφύλαξη τυχόν ειδικότερων διατάξεων, επιβάλλεται η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας, σε όλη την επικράτεια: α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου,

β) σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων ετών.

Καλεσμένοι σε γάμο μόνο με τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού

Οριστικό τέλος στους παραβάτες που επιθυμούν να βρεθούν σε γάμους, βαφτίσεις και κέντρα διασκέδασης δίνει το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Μόνο με την επίδειξη rapid test 48 ωρών, ή εμβολιασμένοι, θα εισέρχονται πλέον οι καλεσμένοι σε γάμους, βαφτίσεις αλλά και οι πελάτες στα κέντρα διασκέδασης.

Οπως αναφέρει το ΦΕΚ η λειτουργία χώρων διασκέδασης επιτρέπεται με υποχρεωτική επίδειξη στην είσοδο:

- πιστοποιητικό εμβολιασμού

- βεβαίωση αρνητικού rapid test 48 ωρών πριν την ώρα προσέλευσης

- πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως και 180 ημέρες μετά από αυτόν.

Παράλληλα επιτρέπονται 10 άτομα ανά τραπέζι ενώ η μάσκα από πελάτες και προσωπικό είναι υποχρεωτική κατά την χρόνο αναμονής.

 

Από το Blogger.