Φωτιά στην Εύβοια - Μήνυμα «112» σε δύο οικισμού: «Εκκενώστε τώρα»! (upd) - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Φωτιά στην Εύβοια - Μήνυμα «112» σε δύο οικισμού: «Εκκενώστε τώρα»! (upd)

 


Νέα αναζωπύρωση της φωτιάς στην Εύβοια, η οποία καίει σε δύο μέτωπα, το ένα μέτωπο καίει πυκνό πευκοδάσος στον οικισμό Κουρκουλοί, ενώ το δεύτερο κινείται προς τις Ροβιές.

AD

Λίγο πριν τις 13:00, οι κάτοικοι των οικισμών Μαρούλι και Κούλουρος έλαβαν μήνυμα για απομάκρυνση.

«Αν βρίσκεστε στους οικισμούς Κούλουρος ή Μαρούλι Ευβοίας, εκκενώστε τώρα προς Ιστιαία. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρεται συγκεκριμένα στην προειδοποίηση του 112.

 

 

ύσκολη είναι η κατάσταση και στην Εύβοια, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται δύο πύρινα μέτωπα, ενώ πριν από λίγη ώρα υπήρξε αναζωπύρωση στον οικισμό Κουρκουλοί, που είχε εκκενωθεί νωρίς το πρωί.

AD

Ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού από αέρος στα μέτωπα της φωτιάς στη Λίμνη της Εύβοιας και ήδη επιχειρούν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και το ελικόπτερο, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή. Στη μάχη της κατάσβεσης έχει ριχτεί και το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev-200.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μετά την αρχική αδυναμία των εναέριων μέσων να πραγματοποιήσουν ρίψεις, λόγω των πυκνών καπνών και κατά τη συνεδρίαση του συντονιστικού σήμερα στις 6.30 το πρωί αποφασίστηκε «να αυξηθούν τα πυροσβεστικά οχήματα στα 32 τουλάχιστον, ενώ διατίθεται η μέγιστη δύναμη σε υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών».

Από το Blogger.