Η Κύπρος μας δείχνει το δρόμο έστειλε πίσω στο Λίβανο 88 μετανάστες - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Η Κύπρος μας δείχνει το δρόμο έστειλε πίσω στο Λίβανο 88 μετανάστες

Η Κύπρος μας δείχνει το δρόμο έστειλε πίσω στο Λίβανο 88 μετανάστες

 Η Κύπρος μας δείχνει το δρόμο


Στον Λίβανο, με ιδιωτικό σκάφος, επιστρέφουν οι 88 μετανάστες, που εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα να βρίσκονται σε δύο βάρκες σε θαλάσσια περιοχή στην Αμμόχωστο.

Σύμφωνα με πηγές του ΚΥΠΕ από την Αστυνομία, χθες το απόγευμα τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας εντόπισαν δύο σκάφη με, κατά τα φαινόμενα, παράτυπους μετανάστες να πλέουν σε θαλάσσια περιοχή στην Αμμόχωστο.

Επί τόπου έσπευσε σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας το οποίο και ανέκοψε ξύλινη βάρκα στην οποία επέβαιναν 69 άνθρωποι από τον Λίβανο, ενώ έπλεε 7 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο.

Δεύτερη βάρκα στην οποία επέβαιναν 19 άνθρωποι επίσης από το Λίβανο, ανακόπηκε από σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, στη θαλάσσια περιοχή Παραλιμνίου.

Σε κάποια στιγμή πέντε από τους 19 βούτηξαν στην θάλασσα, με τα μέλη της Λιμενικής Αστυνομίας να τους ρίχνουν σωσίβια.

Τα τρία πρόσωπα περισυνελέγησαν, ωστόσο το ένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, αρνείτο να επιβιβαστεί στην άκατο της Αστυνομίας, αλλά στη συνέχεια έγινε κατορθωτή η ανάσυρση του από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές το πέμπτο πρόσωπο απομακρύνθηκε κολυμπώντας από την περιοχή, Μετά τον εντοπισμό του σωσιβίου του στήθηκε επιχείρηση από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), με τη συμμετοχή ελικοπτέρου της Αστυνομίας για εντοπισμό του.

Μέχρι τις 3 τα ξημερώματα δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί, οι έρευνες σταμάτησαν και συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί. Μέχρι τις 6 το απόγευμα ο άνδρας δεν εντοπίστηκε και η Αστυνομία εικάζει ότι πιθανότατα κατάφερε να βγει στη στεριά. Οι έρευνες της Αστυνομίας με τη συνδρομή ελικοπτέρου της Δύναμης συνεχίζονται.

Εξάλλου, μία έγκυος γυναίκα διακομίσθηκε χθες το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου ύστερα από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία της. Ωστόσο σήμερα η γυναίκα διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για να γεννήσει το παιδί της.

Στους επιβαίνοντες στις δύο βάρκες παρασχέθηκε τροφή και νερό, ενώ οι βάρκες φρουρούνταν κατά τη διάρκεια της ημέρας από σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ γύρω στις 2 το μεσημέρι, στο πλαίσιο συμφωνίας με τον Λίβανο επαναπροώθησης μεταναστών που φτάνουν στην Κύπρο, ναυλώθηκε σκάφος στο οποίο επιβιβάστηκαν τα 88 πρόσωπα και αναχώρησαν με τη συνοδεία ακάτου της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, στην οποία επιβιβάστηκαν αστυνομικοί, νοσηλευτές καθώς και άτομα από διάφορες Υπηρεσίες της Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια επιστροφής του σκάφους στον Λίβανο έγινε αεροδιακομιδή ενός ατόμου το οποίο ένιωσε έντονη αδιαθεσία και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

ΚΥΠΕ

Από το Blogger.