Έκκληση του PKK στον κουρδικό λαό: «Μην εγκαταλείπετε τη χώρα, αντισταθείτε για να είστε ελεύθεροι» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Έκκληση του PKK στον κουρδικό λαό: «Μην εγκαταλείπετε τη χώρα, αντισταθείτε για να είστε ελεύθεροι»

Έκκληση του PKK στον κουρδικό λαό: «Μην εγκαταλείπετε τη χώρα, αντισταθείτε για να είστε ελεύθεροι»

Εξαιτίας της δραματικής κατάστασης στα σύνορα της Ε.Ε., το PKK προέτρεψε τον λαό του Νοτίου Κουρδιστάν να μην εγκαταλείψει τη χώρα

Η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα της Λευκορωσίας. Καταδεικνύοντας την κυβέρνηση του Νοτίου Κουρδιστάν και το τουρκικό καθεστώς ως την αιτία της τραγωδίας που λαμβάνει χώρα, η επιτροπή του PKK δήλωσε ότι περισσότερο από 30.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το Νότιο Κουρδιστάν μέσα σε ένα χρόνο. Σύμφωνα με την επιτροπή, αυτό το μεταναστευτικό κίνημα αποτελεί προειδοποιητικό σήμα και θα επηρεάσει το μέλλον του κουρδικού λαού.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το PKK αναφέρονται δύο βασικοί λόγοι στους οποίους οφείλεται η φυγή από το Νότιο Κουρδιστάν:

«Πρώτον, ο λαός μας στο Νότιο Κουρδιστάν έχει δώσει έναν μεγάλο αγώνα για τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, την ισότητα, την ελευθερία και την αγάπη για τη γη του. Αυτή η αντίσταση έφτασε στο αποκορύφωμά της με τις εξεγέρσεις του Raperîn το 1991 όπου δόθηκε στο νότιο τμήμα της χώρας μας κύρος. Ωστόσο, αν και πέρασαν πολλά χρόνια, η έλλειψη της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της ελευθερίας της έκφρασης συνεχίζεται και αντ’ αυτών επικρατούν προβλήματα όπως η ανεργία και η οικονομική κρίση. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη απελπισία ως προς το ότι τίποτα δεν θα αλλάξει. Οι άνθρωποι κοιτάζουν στο μέλλον με ανησυχία και, έτσι, έχει δρομολογηθεί ένα μεταναστευτικό κίνημα νέων και ηλικιωμένων συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.

Δεύτερον, το Νότιο Κουρδιστάν βρίσκεται υπό την κατοχή του τουρκικού καθεστώτος, με την βοήθεια αυτών που έχουν ξεπουλήσει το έδαφος του νότου στην Τουρκία, για να μιλήσουμε έτσι απλά. Επίσης, εκεί εγκαθίστανται σκληροπυρηνικές ομάδες τζιχαντιστών.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, μαφιόζοι, πράκτορες και λαθροδιακινητές ανθρώπων προωθούν την οδό διαφυγής. Αυτοί που επηρεάζονται περισσότερο από αυτό είναι άτομα νεαρής ηλικίας. Με αυτή την μέθοδο έχουν σκοπό να αλλάξουν τη δημογραφική δομή του Νοτίου Κουρδιστάν μέσω της κατοχής και της μετανάστευσης. Θέλουν να στερήσουν από τη χώρα την κουρδική της ταυτότητα και να την μετατρέψουν σε περιοχή επέκτασης του φασιστικού τουρκικού εθνικισμού και της ριζοσπαστικής ισλαμικής ιδεολογίας. Πρόκειται για μια σχεδιασμένη και προγραμματισμένη μέθοδο ειδικού πολέμου που έχει ως στόχο την αλλαγή της πληθυσμιακής δομής και την ερήμωση του Κουρδιστάν».

Το PKK απηύθυνε έκκληση στον λαό και ιδιαίτερα στην νεολαία να μην εγκαταλείψουν τη χώρα τους και να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα για δικαιοσύνη, δημοκρατία και ελευθερία. Επίσης, στη δήλωση της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), αναφέρθηκε ότι: «Παρομοίως, καλούμε τις δυνάμεις του Νοτίου Κουρδιστάν να κατανοήσουν ότι η μετανάστευση είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθούν. Πρέπει να βρεθούν άμεσα τρόποι και μέθοδοι για να βοηθηθούν και να προστατευθούν οι Κούρδοι που πλήττονται στα σύνορα. Η κυβέρνηση του KDP, ως πρωτίστως υπεύθυνη, πρέπει να κάνει τα αναγκαία βήματα και να μην μεταθέτει τις ευθύνες της σε άλλους. Πρέπει να δημιουργηθούν ελεύθερες, ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όλους τους ανθρώπους και να εξαλειφθούν οι λόγοι για τα κινήματα φυγής».

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: anfenglishmobile

 

Από το Blogger.