Ενεργειακή ακρίβεια: Με απόφαση Μητσοτάκη δεν θα μειωθεί η Τιμή στο ρεύμα – Σύσκεψη στο Μαξίμου - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Ενεργειακή ακρίβεια: Με απόφαση Μητσοτάκη δεν θα μειωθεί η Τιμή στο ρεύμα – Σύσκεψη στο Μαξίμου

Ενεργειακή ακρίβεια: Με απόφαση Μητσοτάκη δεν θα μειωθεί η Τιμή στο ρεύμα – Σύσκεψη στο Μαξίμου

Ως γνωστό η τιμή του ρεύματος δεν είναι συνδεδεμένη με το κόστος που χρειάζεται ώστε να παραχθεί, δηλαδή καύσιμο+δαπάνες+έξοδα μεταφοράς, αλλά διαμορφώνεται από τους κερδοσκόπους στο Χρηματιστήριο Ενέργειας έθεσε σε λειτουργία ο Κωστής Χατζηδάκης.

Έτσι η χονδρική τιμή ρεύματος, που η τιμή της είναι περίπου στα 60 ευρώ, εκτοξεύεται στα 480 ευρώ, με προοπτική να φτάσει και τα 580 ευρώ μέχρι τον Απρίλιο του 2022, τα οποία είναι “αέρας”. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως, έχει πολλούς λόγους να μην θέλει να μειώσει την τιμή ρεύματος. Πρώτον γιατί εξυπηρετεί τους ιδιώτες παραγωγούς ρεύματος, και δεύτερον κερδίζει η εταιρία στην οποία εργάζεται συγγενικό του πρόσωπο και πρόσφατα μπήκε στον ενεργειακό τομέα.

Έτσι αντί να μειώσει την τιμή ρεύματος, θα πληρώσει του παραγωγούς ρεύματος με λεφτά από τους φόρους μας, που θα μπορούσαν πχ να γίνουν νοσοκομεία.

Σύσκεψη λοιπόν υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την αξιολόγηση της κατάστασης στη διεθνή αγορά ενέργειας και τη λήψη πρόσθετων μέτρων στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για τον Ιανουάριο του 2022, εξετάστηκαν οι επιπτώσεις από την πορεία των τιμών στο ρεύμα, στα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και στο ύψος του πληθωρισμού και οι διαθέσιμες εναλλακτικές για την πιο στοχευμένη και αποτελεσματική προσαρμογή του πακέτου κρατικών ενισχύσεων προς όλους όσοι πλήττονται. Οι αποφάσεις θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Από το Blogger.