Σοκ για χιλιάδες ιδιοκτήτες Ραβασάκια… της εφορίας για οχήματα που έχουν αποσυρθεί - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Σοκ για χιλιάδες ιδιοκτήτες Ραβασάκια… της εφορίας για οχήματα που έχουν αποσυρθεί

Sok gia chiliades idioktites Ravasakia… tis eforias gia ochimata pou echoun aposyrthei

Έκπληξη έχει προκαλέσει σε χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων η ανάρτηση των εκκαθαριστικών για τα φετινά τέλη κυκλοφορίας. Παρά το γεγονός ότι έχουν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους, η εφορία τους καλεί να πληρώσουν κανονικά το φετινό φόρο.

Με το Υπουργείο Οικονομικών να σχεδιάζει παράταση στην πληρωμή των φετινών τελών κυκλοφορίας, αρκετοί οδηγοί ανακαλύπτουν ξαφνικά, ότι η εφορία τους καλεί να πληρώσουν τέλη, ακόμα και για τα οχήματα για τα οποία έχουν καταθέσει πινακίδες ή τα έχουν πάει για απόσυρση.

Αν και αυτό οφείλεται σε λάθος, αν δεν δοθεί λύση, ο νόμος λέει πως σε περίπτωση εκπρόθεσμης πληρωμής, ο ιδιοκτήτης απειλείται με τσουχτερό πρόστιμο που φτάνει στο ύψος των τελών κυκλοφορίας.

«Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος έχει παρατηρήσει ότι έχουν βεβαιωθεί τέλη κυκλοφορίας για όχημα το οποίο είτε είναι σε ακινησία είτε δεν είναι στην κατοχή του πια, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το πληρώσει και να απευθυνθεί – αν το πρόβλημα παραμένει – στην αρμόδια ΔΟΥ», εξηγεί ο φοροτεχνικός Νίκος Φραγκιαδάκης. 

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να διαθέτουν το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη αλλά και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος που έχει δοθεί σε ακινησία. 

Μέχρι σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας έχουν πληρώσει σχεδόν 1 στους 4 ιδιοκτήτες οχημάτων, αφού από τα 8,5 εκατ. οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους, έχουν καταβληθεί τα τέλη από τα 2,21 εκατ..

Οι ιδιοκτήτες έχουν το δικαίωμα ηλεκτρονικής κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων τους, με τις πινακίδες να μην παραδίδονται πλέον στην εφορία, αλλά να τις κρατούν σπίτι τους, υπό την προϋπόθεση πως το όχημα θα παραμείνει παρκαρισμένο σε ιδιωτικό χώρο που θα δηλωθεί στην εφορία.

 

Από το Blogger.