Με «διαρροές» & «χαμηλόφωνα» απάντησε η Αθήνα στις δηλώσεις Τσαβούσογλου περί «μη ελληνικών νησιών» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Με «διαρροές» & «χαμηλόφωνα» απάντησε η Αθήνα στις δηλώσεις Τσαβούσογλου περί «μη ελληνικών νησιών»

Με «διαρροές» & «χαμηλόφωνα» απάντησε η Αθήνα στις δηλώσεις Τσαβούσογλου περί «μη ελληνικών νησιών»

Για άλλη μία φορά η Αθήνα επιλέγει τον δρόμο της σιωπής ή των «χλιαρών» δηλώσεων και αυτών μη επίσημων αλλά μέσω διαρροών, για να απαντήσει στην Άγκυρα που αμφισβητεί ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα την κυριαρχία στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Χθες ο Τούρκος  ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αμφισβήτησε και πάλι την κυριαρχία των ελληνικών νησιών, διαμηνύοντας την ίδια ώρα πως ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας «επιχειρούν να αυξήσουν την ένταση στο Αιγαίο και αυτό είναι επικίνδυνο».

Φυσικά, αντί να υπάρξει μία ουσιαστική απάντηση, με καταγραφή όλων των παραβιάσεων της Συνθήκης της Λοζάνης και άρα με το ίδιο τουρκικό σκεπτικό θα πρέπει Ίμβρος, Τένεδος και Κωνσταντινούπολη να αποδοθούν άμεσα στην Ελλάδα, είχαμε πάλι «απαντήσεις» διπλωματικών πηγών, δηλαδή καμία επίσημη δήλωση.

Συγκεκριμένα, διπλωματικές πηγές αναφέρουν χαρακτηριστικά πως οι Τούρκοι αξιωματούχοι «συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν τις ίδιες παράνομες και ανυπόστατες αιτιάσεις». Προσθέτουν δε πως η θέση της Ελλάδας βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, είναι γνωστή και έχει τονιστεί διεθνώς.

Σχετικά με τις κατηγορίες για «δήθεν», όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, αύξηση της έντασης στο Αιγαίο, εξηγούν πως η Τουρκία είναι «η χώρα που κατά παράβαση θεμελιωδών αρχών του διεθνούς δικαίου απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο και παραβιάζει κατάφορα διεθνείς κανόνες, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» ενώ παράλληλα υπογραμμίζουν ότι «δεν έχει κανένα δικαίωμα να κατηγορεί άλλους για την ένταση που η ίδια προκαλεί, καθώς και για την απομόνωση της διεθνώς».

Από την στιγμή που δεν υπάρχει επίσημη δήλωση από το ΥΠΕΞ, δεν διεθνοποιούμε καν την τουρκική πρόκληση και την συμπεριφορά της Άγκυρας που αμφισβητεί το έδαφος άλλης χώρας και επιδιώκει την αλλαγή συνόρων.

Πέρα από αυτό όμως, επιτρέπουμε συνεχώς η Άγκυρα να εμφανίζεται ως διεκδικούσα και η Αθήνα να μην αντιδρά με ισοδύναμες απαιτήσεις έναντι αυτών των διεκδικήσεων.

Έτσι δημιουργείται η εικόνα ότι τα θέματα υπό διαπραγμάτευση είναι αυτά που εφευρίσκει η τουρκική πλευρά.

Η Συνθήκη της Λοζάνης, στην τελική, έχει παραβιαστεί στο σύνολό της από την Άγκυρα, ας θέσουμε θέμα επαναφοράς της προηγούμενης, των Σεβρών...

Με σιωπή και ανοχή δεν κερδίζει ποτέ τίποτα κανείς στην ζωή και σίγουρα ούτε σε επίπεδο κρατών.

 

Από το Blogger.