Καντίροφ – Τσετσενία: «Η Ουκρανία είναι δικό μας έδαφος, πρέπει να την κατακτήσουμε» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Καντίροφ – Τσετσενία: «Η Ουκρανία είναι δικό μας έδαφος, πρέπει να την κατακτήσουμε»

Καντίροφ – Τσετσενία: «Η Ουκρανία είναι δικό μας έδαφος, πρέπει να την κατακτήσουμε»

Ο Πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, που υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο, δήλωσε την Κυριακή ότι «η Ουκρανία θα πρέπει να προσαρτηθεί από τη Μόσχα εάν ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Ζελένσκι, δεν αλλάξει πορεία από την αντιρωσική πολιτική του».

«Η βαθιά μου πεποίθηση είναι ότι εάν ο Ζελένσκι και η ομάδα του συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο, η Ουκρανία θα πρέπει να προσαρτηθεί στη χώρα μας. Οι Ουκρανοί είναι ο λαός μας. Είναι το έδαφός μας. Αυτή είναι η γνώμη μου», είπε ο Καντίροφ. Επίσης, σημείωσε ότι θα ήταν έτοιμος να ηγηθεί μιας επίθεσης για την «προσάρτηση της Ουκρανίας στη Δημοκρατία της Τσετσενίας» εάν του δοθεί εντολή να το κάνει.

«Εμείς (η Τσετσενία) είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε ως δύναμη πεζικού που θα αναπτυχθεί οπουδήποτε και θα εκπληρώσουμε εντολές χωρίς κανένα πρόβλημα», συνέχισε ο Καντίροφ.

Η Ρωσία φοβάται μια επίθεση από την Ουκρανία

«Υπάρχει πραγματική απειλή επίθεσης στη Ρωσία, προετοιμάζονται για αυτό. Όλα είναι αρκετά άσχημα για να κρατούν τους ανθρώπους υποταγμένους », είπε ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας Μιχαήλ Ντελιάγκιν. Σύμφωνα με τον βουλευτή, ο μόνος τρόπος να κρατηθούν οι άνθρωποι σε υποταγή είναι μέσω «πόλεμου».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε επίσης την περασμένη εβδομάδα ότι η Ρωσία δεν έχει περιθώριο να υποχωρήσει σε μια αντιπαράθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την Ουκρανία και θα αναγκαστεί σε μια σκληρή απάντηση εάν η Δύση δεν εγκαταλείψει την «επιθετική γραμμή» της.

«Αυτό που κάνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία είναι στο κατώφλι μας. Και θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουμε πού να υποχωρήσουμε. Νομίζουν ότι απλώς θα παρακολουθούμε αδρανείς; Εάν συνεχιστεί η επιθετική γραμμή των δυτικών κρατών, θα λάβουμε επαρκή στρατιωτικο-τεχνικά μέτρα απάντησης και θα αντιδράσουμε «σκληρά» σε εχθρικά βήματα», κατέληξε ο Πούτιν.

Με πληροφορίες από: Defence Blog / Φωτογραφία αρχείου Reuters

 

Από το Blogger.