Μάριος Θεμιστοκλέους: «Η Επιτροπή δεν συζητά ενδεχόμενο τέταρτης δόσης, αλλά θα εξαρτηθεί από την μετάλλαξη Όμικρον» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Μάριος Θεμιστοκλέους: «Η Επιτροπή δεν συζητά ενδεχόμενο τέταρτης δόσης, αλλά θα εξαρτηθεί από την μετάλλαξη Όμικρον»

Marios Themistokleous: «I Epitropi den syzita endechomeno tetartis dosis,

Διευκρινίσεις για το ζήτημα του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε πολίτες που έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, έδωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος παράλληλα μίλησε για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης στους ενήλικες.

Όπως είπε, από την ερχόμενη Τρίτη όσοι πολίτες έχουν κάνει δυο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στο εξωτερικό και ακόμη μια δόση στην Ελλάδα θα μπορούν μέσω των ΚΕΠ να καταχωρούνται και να εκδίδουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. «Για όσους όμως έχουν εμβολιαστεί πλήρως στο εξωτερικό δε θα εκδώσουν ελληνικό πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά θα τεθεί το επόμενο διάστημα σε λειτουργιά ψηφιακή πλατφόρμα για να μην τους επιβληθεί πρόστιμο από τις 16 Ιανουαρίου» εξήγησε.

Παράλληλα επανέλαβε ότι από τις 5 Ιανουαρίου θα ανοίξουν πολλά νέα ραντεβού για τα παιδιά και ξεκαθάρισε ότι με βάση την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής εμβολιασμών τα μικρά παιδιά δεν θα κάνουν τρίτη δόση.

«Η Επιτροπή δεν συζητά ενδεχόμενο τέταρτης δόσης»

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης στους ενήλικες, ο κ.Θεμιστοκλέους τόνισε ότι η Επιτροπή δεν συζητά κάτι τέτοιο«με έναν αστερίκο όμως, που έχει να κάνει με την μετάλλαξη Όμικρον και την εξέλιξη της». Σημείωσε ότι σε 3-4 βδομάδες θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε περισσότερα.

Σε ό,τι αφορούς στους ρυθμούς του εμβολιαστικού προγράμματος υπογράμμισε ότι μετά τα νέα μετρά που ανακοινωθήκαν για τους άνω των 60 ετών, 125.000 πολίτες προγραμμάτισαν η έκαναν την πρώτη δόση και ακόμη 20.000 έχουν αιτηθεί εμβολιασμό κατ’ οίκον. Τέλος, ανέφερε πως καθημερινά κλείνονται 15.000-20.000 νέα ραντεβού.

Πηγή newsbreak

 

Από το Blogger.