Τουρκία: Δοκιμάζει drone που καταστρέφουν βόμβες με λέιζερ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Τουρκία: Δοκιμάζει drone που καταστρέφουν βόμβες με λέιζερ

Τουρκία: Δοκιμάζει drone που καταστρέφουν βόμβες με λέιζερ

Δύο τουρκικές εταιρείες κατασκεύασαν drone με λέιζερ το οποίο, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (10/12), τέθηκε σε δοκιμές.
Στρατιωτικοί μηχανικοί από την Τουρκία κατασκεύασαν ένα drone ικανό να διαπεράσει μια πλάκα από ανθρακούχο χάλυβα με δέσμη λέιζερ, ανοίγοντας νέες ευκαιρίες στις επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης.
Ακόμα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Anadolu από την Παρασκευή (10/12), το λεγόμενο «Eren» μπορεί να πετάξει σε ύψος έως 3.000 μέτρων και έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει βόμβες και άλλα πυρομαχικά από διάφορα υψόμετρα.
 

 

Μάλιστα, το drone, το οποίο θα ενσωματωθεί σε στρατιωτικές δομές αφού περάσει όλες τις δοκιμές, είναι ικανό να «εξουδετερώνει εκρηκτικούς μηχανισμούς χωρίς να εμπλέκεται προσωπικό αποναρκοθέτησης», σχολίασε ένας ανώτερος αξιωματούχος της Αστυνομίας, ο Αϊκούτ Έρογλου.
 
Ο υπεύθυνος είπε ότι κατά τη διάρκεια μιας από τις δοκιμές, το «Eren» χρειάστηκε 90 δευτερόλεπτα για να κάψει μια τρύπα σε μια πλάκα τριών χιλιοστών από ανθρακούχο χάλυβα από απόσταση 500 μέτρων. Για να εκτελεστεί η ίδια εργασία, 100 μέτρα από τον στόχο, χρειάστηκαν μόνο 10 δευτερόλεπτα.
Το εν λόγω drone αναπτύχθηκε από την TUBITAK, την κρατική υπηρεσία τεχνολογικής άμυνας, και από την τουρκική εταιρεία Asisguard. Ακόμα, τον περασμένο Οκτώβριο, παρουσιάστηκε σε έκθεση στο Ικόνιο.
 
Από το Blogger.