Hisar-O: «Το νέο πυραυλικό σύστημα αεράμυνας είναι έτοιμο για χρήση» λέει η Τουρκία [vid] - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Hisar-O: «Το νέο πυραυλικό σύστημα αεράμυνας είναι έτοιμο για χρήση» λέει η Τουρκία [vid]

Hisar-O: «Το νέο πυραυλικό σύστημα αεράμυνας είναι έτοιμο για χρήση» λέει η Τουρκία [vid]

Το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δημοσίευσε πλάνα από την επιτυχημένη δοκιμή του νέου, εγχώριας κατασκευής, πυραυλικού συστήματος αεροπορικής άμυνας μεσαίας εμβέλειας τύπου Hisar-O,  η οποία πραγματοποιήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου στο πεδίο βολής Aksaray, με την κατάρριψη ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone).

Η Τουρκία τόνισε πως πλέον το Hisar-O είναι έτοιμο για λειτουργική χρήση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η τον περασμένο Ιούλιο το πρόγραμμα ανάπτυξης των πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας πήραν το «πράσινο φως» για την έναρξη της διαδικασίας μαζικής παραγωγής. Το Hisar-O μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναχαίτιση μαχητικών αεροσκαφών, επιθετικών ελικοπτέρων, πυραύλων αέρος – εδάφους και drones και έχει εμβέλεια 25 χιλιομέτρων.

 

 

Η Τουρκία επιδιώκει να αναπτύξει το νέους τουρκικούς πυραύλους στις Ένοπλες Δυνάμεις της μέσα στα επόμενα χρόνια, ενώ παράλληλα «προχωράει» και ένα παρεμφερές πρόγραμμα ανάπτυξης με την ονομασία «Siper» που αφορά το εθνικό πυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας μεγάλης εμβέλειας και πολλαπλών επιπέδων [long range and multi-layered]» και αναμένεται να εισέλθουν στο οπλοστάσιο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων έως το 2023, μαζί με τους Hisar-O.



Από το Blogger.