Οι Αμερικανοί κατέρριψαν 20 ρωσικά drone σε Ουκρανία και Συρία - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Οι Αμερικανοί κατέρριψαν 20 ρωσικά drone σε Ουκρανία και Συρία

Οι Αμερικανοί κατέρριψαν 20 ρωσικά drone σε Ουκρανία και Συρία

Αμερικανοί φέρεται πως κατέρριψαν πολλά ρωσικά στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Συρία και στην Ουκρανία, ενώ άλλα τα κατέβασαν «με άγνωστα όπλα» όπως σημειώνει ρωσικό δημοσίευμα.

Η αναφορά γίνεται για αναγνωριστικά drones αλλά και drones της οικογένειας Lancet που χαρακτηρίζονται ως «καμικάζι» τα οποία χρησιμοποιούνταν στη Συρία.

Σύμφωνα με την (κινεζική) διαδικτυακή ενημέρωση της «Sohu», τα τελευταία χρόνια, ειδικοί του αμερικανικού Στρατού κατάφεραν να κατεβάσουν τουλάχιστον 20 διαφορετικά drones – μερικά από αυτά στη Συρία, ενώ ένα άλλο μέρος ήταν στο Ντονμπάς- ανατολική Ουκρανία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ειδικές μονάδες του ΝΑΤΟ συμμετείχαν στην «σύλληψη» ρωσικών drones. Αυτό δείχνει ότι τα ρωσικά UAV εξουδετερώθηκαν από εντολές των Αμερικανών.

«Το 2014, το ΝΑΤΟ διεξήγαγε μια σειρά από μυστικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Ουκρανίας και της Συρίας.

Οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, οι Commandos των Βρετανικών Βασιλικών Πεζοναυτών και οι Ειδικές Δυνάμεις της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας έχουν σχηματίσει πολλές ομάδες εργασίας για να λάβουν κρυφά δείγματα ρωσικών σχεδίων υψηλής τεχνολογίας, ειδικά UAV.

»Σύμφωνα με αναφορές, τουλάχιστον 20 μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας αιχμαλωτίστηκαν σε 3-4 χρόνια: 9 στη Συρία και 11 στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

»Τουλάχιστον τρεις οργανισμοί στις Ηνωμένες Πολιτείες εξέτασαν τα δείγματα, στη συνέχεια ανέλυσαν τις πηγές των συστατικών τους, εντόπισαν την αλυσίδα εφοδιασμού των ρωσικών τεχνολογιών και στη συνέχεια τα κατέστειλαν.

Αποδείχθηκε ότι όλα τα project των ρωσικών drones ξεκίνησαν με έναν εξαιρετικά απλό στόχο – την απόκτηση δυτικών εξαρτημάτων από πολιτικά project και στη συνέχεια σταδιακά εξελίχθηκαν σε στρατιωτικά μοντέλα», αναφέρει το δημοσιευμένο κείμενο «Sohu».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν οι δημοσιογράφοι, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί και οι στρατιωτικοί των χωρών του ΝΑΤΟ κατάφεραν να καταλάβουν τα ρωσικά drones «Orlan-10», «Zastava», «Granat», «Eleron» ακόμη και το drone «Outpost».

 

Από το Blogger.