Ευρώπη: Θα δοκιμαστούν το 2022 οι αντιλήψεις της για την άμυνα; - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Ευρώπη: Θα δοκιμαστούν το 2022 οι αντιλήψεις της για την άμυνα;

Evropi: Tha dokimastoun to 2022 oi antilipseis tis gia tin amyna;

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, έχει δηλώσει ότι το 2022 θα είναι “η χρονιά της ευρωπαϊκής άμυνας”

Της Sarah Raine

Το 2022, οι υφιστάμενες ευρωπαϊκές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας και της μετανάστευσης, θα συγχωνευθούν με νέες προκλήσεις σε νέο πλαίσιο.

Υπό τη γαλλική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Παρίσι θα ηγηθεί των συζητήσεων για ένα οικονομικό μοντέλο μετά την πανδημία, συμπεριλαμβανομένης μιας επανεξέτασης των δημοσιονομικών κανόνων και της δημοσιονομικής ικανότητας της ΕΕ.

Η Κομισιόν θα επιχειρήσει να δημιουργήσει μια πιο σθεναρή αλλά ενιαία απάντηση της ΕΕ στις πτυχές της συστημικής αντιπαλότητας με την Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ενός μέσου κατά του εξαναγκασμού που στόχο έχει να αποτρέψει τον οικονομικό εκφοβισμό.

Αυτό έρχεται μετά από τη σκληρή απάντηση της Κίνας στο άνοιγμα πρεσβείας της Ταϊβάν στη Λιθουανία το προηγούμενο έτος. Ενώ η Γερμανία, ως η τελευταία χώρα που κατείχε την εκ περιτροπής προεδρία της G7, πιέζει για την ενίσχυση της δημοκρατικής ευελιξίας, θα επηρεαστεί το ίδιο το κράτος δικαίου της ΕΕ και ενδεχομένως θα χαλαρώσει, από τις προγραμματισμένες εκλογές στην Ουγγαρία και τις πιθανές εκλογές στην Πολωνία.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, έχει δηλώσει ότι το 2022 θα είναι “η χρονιά της ευρωπαϊκής άμυνας”. Αυτό αναμένεται να αναφέρεται σε πολλές δραστηριότητες που θα πρέπει να περιλαμβάνουν την υιοθέτηση της Στρατηγικής Πυξίδας τον Μάρτιο και της Στρατηγικής Έννοιας του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο. Υπάρχουν ελπίδες ότι η πολιτική βούληση θα μετατρέψει την γραφειοκρατία σε πράξη.

Αλλά καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν εξετάζει τις επιλογές του περαιτέρω για να πλήξει την κυριαρχία και την ασφάλεια της Ουκρανίας, και καθώς οι δυτικοί σύμμαχοι και εταίροι κοιτάζουν εκ νέου τις ευρωπαϊκές δομές ασφάλειας, η έννοια του 2022 ως “το έτος της ευρωπαϊκής άμυνας”, θα μπορούσε να αποκτήσει μια πολύ διαφορετική σημασία.

Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ

 

Από το Blogger.