Κίνα στηρίζει Ρωσία: Εύλογες οι «ανησυχίες ασφαλείας» στην κρίση με την Ουκρανία - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Κίνα στηρίζει Ρωσία: Εύλογες οι «ανησυχίες ασφαλείας» στην κρίση με την Ουκρανία

Kina stirizei Rosia: Evloges oi «anisychies asfaleias»

Η Κίνα τάσσεται στο πλευρό της Ρωσίας στην κρίση με την Ουκρανία

Το Πεκίνο εξέφρασε την υποστήριξή του στη Ρωσία στην αντιπαράθεσή της με τη Δύση για την Ουκρανία, τονίζοντας ότι η Μόσχα έχει «εύλογες ανησυχίες για την ασφάλεια» που θα πρέπει να «ληφθούν σοβαρά υπόψη» από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι πραγματοποίησε απόψε τηλεδιάσκεψη με τον Αμερικανό ομόλογό του Αντονι Μπλίνκεν και τόνισε ότι η χαλάρωση της έντασης απαιτεί το τέλος της «ψυχροπολεμικής νοοτροπίας».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας εξέφρασε την υποστήριξή του στη στάση της Μόσχας ενάντια στην επέκταση της συμμαχίας του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, προσθέτοντας ότι «η περιφερειακή ασφάλεια δεν μπορεί να επιτευχθεί με την ενίσχυση ή ακόμη και επέκταση των στρατιωτικών μπλοκ».

Ο Γουάνγκ σημείωσε ότι όλα τα μέρη θα πρέπει να «εγκαταλείψουν τη νοοτροπία του ψυχρού πολέμου» και να χρησιμοποιήσουν «ισορροπημένες» διαπραγματεύσεις για να επιλύσουν τις εντάσεις σχετικά με την Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 106.000 στρατιώτες στα σύνορά της με την Ουκρανία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι έτοιμος να διατάξει εισβολή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Από το Blogger.