F-22: «Μπορούμε να τα καταρρίψουμε σε δευτερόλεπτα» ισχυρίζονται Κινέζοι αναλυτές - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

F-22: «Μπορούμε να τα καταρρίψουμε σε δευτερόλεπτα» ισχυρίζονται Κινέζοι αναλυτές

F-22: «Μπορούμε να τα καταρρίψουμε σε δευτερόλεπτα» ισχυρίζονται Κινέζοι αναλυτές

Τα πρόσφατα επιτεύγματα της Κίνας στην ανάπτυξη και δοκιμή υπερηχητικών πυραύλων, έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στις ΗΠΑ, ενώ αρκετοί αναλυτές τόνισαν ότι το Πεκίνο έχει ξεκινήσει μια «κούρσα εξοπλισμών» με σημείο αναφοράς υπερηχητικούς πυραύλους με παθητικά συστήματα καθοδήγησης υπερύθρων, που θα μπορούσαν να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση stealth μαχητικών πολλαπλών ρόλων, όπως το F-22.

Στο πλαίσιο αυτό, Κινέζοι επιστήμονες προχώρησαν ένα «βήμα παραπέρα» και έκαναν έναν πρωτοφανή ισχυρισμό, λέγοντας πως οι υπερηχητικοί πύραυλοι που κατασκευάζει και αναπτύσσει η κινεζική αμυντική βιομηχανία και κατ’ επέκταση εντάσσονται στο οπλοστάσιο του PLA, έχουν την ικανότητα να καταρρίψουν αεροσκάφη πέμπτης γενιάς σε λίγα δευτερόλεπτα. Οι ίδιοι τονίζουν το ρόλο που έχουν τα συστήματα «heat seeking» που ενσωματώνονται σε πυραυλικά συστήματα ως «gamechangers» στην αναχαίτιση εχθρικών εναέριων απειλών, πολεμικών πλοίων, ακόμα και κινούμενων χερσαίων στόχων.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο κινεζικός φιλοκυβερνητικός ιστότοπος South China Morning Post, επικαλούμενο δηλώσεις Κινέζου ερευνητή: «Ένας υπερηχητικός πύραυλος εδάφους – αέρος θα μπορούσε να εντοπίσει και να καταστρέψει ένα F-22 μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, εάν το αμερικανικό stealth μαχητικό εκτοξεύσει έναν πύραυλο ή βόμβα από μικρή εμβέλεια».

Tα ραντάρ του PLA εναντίον των stealth μαχητικών

Βάσει στοιχείων που έχει δημοσιεύσει η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, οι πύραυλοι που χρησιμοποιούν παθητικό σύστημα εντοπισμού με υπέρυθρες ευθύνονται για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στις καταρρίψεις αεροσκαφών, γεγονός που σημαίνει ότι δεν είναι απίθανο μαχητικά, όπως το F-22, να κινδυνεύουν από τη νέα κινεζική τεχνολογία. «Η ικανότητα του υπερηχητικού πυραύλου να εντοπίζει, να αναγνωρίζει και να κλειδώνει μια εχθρική απειλή, με βάση τη θερμική υπογραφή σε χαμηλά υψόμετρα, θα μπορούσε να ανατρέψει τα δεδομένα στον συμβατικό πόλεμο», λένε ερευνητές του Εθνικού Πανεπιστημίου Αμυντικής Τεχνολογίας της Κίνας.

Πριν από μερικούς μήνες, η Κίνα αποκάλυψε για πρώτη φορά, τα νέα προηγμένα συστήματα επιτήρησης SLC-7 L-band 3D και YLC-8E UHF, τα οποία, όπως ισχυρίστηκαν οι Κινέζοι αξιωματούχοι, μπορούν να εντοπίσουν και να παρακολουθούν stealth αεροσκάφη, ελικόπτερα, drones, πυραύλους cruise, βλήματα πυροβολικού και πυραύλους μεγάλης και μεσαίας εμβέλειας.

 

 

Επίσης, έχουν την δυνατότητα να «εμπλέκουν» πολλαπλούς στόχους ταυτόχρονα, να αντέχουν σε επιθέσεις κορεσμού, να προσαρμόζονται στην εμπλοκή και να αναχαιτίζουν εγκαίρως και με ταχύτητα εχθρικούς στόχους.



Από το Blogger.