Ο Σόλτζ οραματίζεται να κάνει τους G7 πρωτοπόρο ομάδα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Ο Σόλτζ οραματίζεται να κάνει τους G7 πρωτοπόρο ομάδα

Ο Σόλτζ οραματίζεται να κάνει τους G7 πρωτοπόρο ομάδα

Με στόχο να κάνει την Ομάδα G7 «πρωτοπόρο», αναλαμβάνει την προεδρία της για το 2022 η Γερμανία

Η Γερμανία ανέλαβε την προεδρία της ομάδας G7 των κορυφαίων δημοκρατικών οικονομικών δυνάμεων για ένα χρόνο, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Το αποκορύφωμα θα είναι μια συνάντηση κορυφής υπό την ηγεσία του καγκελάριου Olaf Scholz (SPD) από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου 2022 στο κάστρο Elmau στις Βαυαρικές Άλπεις.
Το επίκεντρο θα είναι η προστασία του κλίματος, η καταπολέμηση των πανδημιών και η ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας και των δημοκρατιών παγκοσμίως.

Μια ομάδα πρωτοπόρο, οραματίζεται ο Scholz 

“Θα χρησιμοποιήσουμε την προεδρία μας ώστε αυτή η ομάδα κρατών να γίνει πρωτοπόρος.
Ως πρωτοπόρος για τις κλιματικά ουδέτερες επιχειρήσεις και έναν δίκαιο κόσμο”, είπε ο καγκελάριος Scholz στην πρωτοχρονιάτικη ομιλία του.
“Η διεθνής συνεργασία είναι σημαντική.
Σε έναν κόσμο που σύντομα θα έχει δέκα δισεκατομμύρια κατοίκους, οι φωνές μας θα ακουστούν μόνο αν παίξουμε σε μια χορωδία με πολλούς άλλους”.
Η Γερμανία αναλαμβάνει την προεδρία από τη Μεγάλη Βρετανία.
Το “Group of Seven” περιλαμβάνει επίσης τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ιαπωνία και τον Καναδά.

Η επιστροφή της Ρωσίας στον όμιλο δεν φαίνεται.

Η ομάδα των δυτικών βιομηχανικών εθνών ιδρύθηκε το 1975 από τον τότε Ομοσπονδιακό Καγκελάριο Helmut Schmidt και τον Γάλλο Πρόεδρο Valéry Giscard d’Estaing κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αρχικά ως G6, που στη συνέχεια έγινε G7 με τον Καναδά ένα χρόνο αργότερα.
Η Ρωσία έγινε δεκτή το 1998, αλλά αποκλείστηκε ξανά το 2014 λόγω της κατάληψης της ουκρανικής Κριμαίας.
Η G7 προσπαθεί τώρα να διακριθεί ως μια ομάδα κρατών που υπερασπίζεται τις δυτικές αξίες σε ανταγωνισμό συστημάτων με χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία.
Ως εκ τούτου, η Μεγάλη Βρετανία κάλεσε χώρες όπως η Ινδία, η Νότια Κορέα, η Νότια Αφρική και η Αυστραλία στη σύνοδο κορυφής του 2021.
Η υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock (Πράσινοι) ανακοίνωσε σε συνέντευξή της στο dpa ότι ήθελε να έχει χώρες παρούσες στις δύο προγραμματισμένες συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών “που υποστηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη με κοινές αξίες όπως η ελευθερία και το κράτος δικαίου”.

Σε μία συνάντηση θα μπορούσαν να είναι αφρικανικές χώρες, σε άλλη οι χώρες από την περιοχή του Ειρηνικού.

Στη μία συνάντηση θα μπορούσαν να είναι αφρικανικές χώρες, στην άλλη θα μπορούσαν να είναι χώρες από την περιοχή του Ειρηνικού.
“Δράστε πριν να είναι πολύ αργά”, θέλει η Baerbock να είναι ένα από τα κύρια μηνύματα της χρονιάς της G7.
Το ακριβές πρόγραμμα πρόκειται να παρουσιαστεί αργότερα, αλλά η τοποθεσία της συνόδου κορυφής ανακοινώθηκε λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης: Όπως και το 2015, θα είναι το Schloss Elmau κοντά στο Garmisch-Partenkirchen.
Ο Καγκελάριος Scholz θα φιλοξενήσει τότε μια τόσο σημαντική διεθνή συνάντηση για πρώτη φορά.
Αλλά έχει ήδη αποκτήσει κορυφαία εμπειρία – όχι μόνο θετικές.
Στην τελευταία μεγάλη σύνοδο κορυφής υπό τη γερμανική προεδρία, τη συνάντηση της G20 στο Αμβούργο το 2017, ήταν ο πρώτος δήμαρχος της Χανσεατικής πόλης που ήταν υπεύθυνος για την προετοιμασία της συνόδου κορυφής και για την ασφάλεια.
Η συνάντηση επισκιάστηκε από μαζικές ταραχές με σημαντικές ζημιές στο κέντρο του Αμβούργου.

www.bankingnews.gr

 

Από το Blogger.