Νάουσα: Ανοίγει το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Νάουσα: Ανοίγει το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια

Naousa: Anoigei to chionodromiko kentro 3-5 Pigadia

Το ερχόμενο Σάββατο 12 Φεβρουαρίου ξεκινάει για φέτος η μερική λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια στη Νάουσα Ημαθίας. «Με ιδιαίτερη χαρά και μετά από πολλές προσπάθειες, σύμφωνα με την προβλεπόμενη σύμβαση, ανοίγει το χιονοδρομικό κέντρο και οι λάτρεις της χιονοδρομίας και του βουνού θα έχουν τη δυνατότητα να το επισκεφτούν» δηλώνει στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας.


Ύστερα από το αίσιο τέλος που είχε στα μέσα Ιανουαρίου η σύμβαση εκμίσθωσης για την αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια στο όρος Βέρμιο, η εκμισθώτρια εταιρία κινείται με ταχύτατους ρυθμούς ώστε να ξεκινήσει τη μερική λειτουργία του την τρέχουσα σεζόν.

Όπως πληροφορείται το GRTimes.gr η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία  (ΙΚΕ) «Ορεινός Τουρισμός» των αδελφών Νουλίκα που εκμίσθωσε τα 3-5 Πηγάδια για τα  επόμενα 23 χρόνια ξεκινάει τη φετινή μερική λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου το Σάββατο 12/02/2022 με τη λειτουργία των συρόμενων αναβατήρων «Φίλιππος» Σ1, «Παράδεισος» Σ2, «Μέση» Σ3. Επίσης, θα λειτουργήσει και το Lift Bar στη βάση του αναβατήρα Σ2.

«Ξεκινάει το Σάββατο 12/2 το χιονοδρομικό κέντρο στα Τρία Πέντε Πηγάδια και ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να το επισκεφτεί» δήλωσε στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας.

Υπενθυμίζεται ότι η διάρκεια της μίσθωσης του χιονοδρομικού κέντρου είναι για τα επόμενα 23 έτη με ετήσιο μίσθωμα 31.000 ευρώ. Η μακροχρόνια μίσθωση προβλέπει τη συνολική ανάπτυξη του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια και τη μετατροπή του σε ένα σύγχρονο θέρετρο 12μηνης λειτουργίας.

Οι εγκαταστάσεις

Το χιονοδρομικό κέντρο Τρία Πέντε Πηγάδια βρίσκεται εντός δημοτικού άλσους σε υψόμετρο 1.430 μ. – 2.005 μ., και, μεταξύ άλλων, διαθέτει το ξενοδοχείο «Πηγάδια» τριώροφο  κτίριο 2 αστέρων, δυναμικότητας 100 κλινών, με γυμναστήριο, δυο σάουνες, θερμαινόμενη πισίνα, εστιατόριο, καφέ μπαρ κτλ., δυο καταφύγια – το «Πέτρινο» και το «Μιχάλης Ξανθίδης» παραχωρημένο στον ΕΟΣ Νάουσας-, σαλέ κορυφής, καφέ μπαρ, καντίνα στο lift bar, ορειβατικά καταφύγια (θέσεις Μπαλκόνι και Μουντάκι), κατάστημα ενοικίασης σκι και σχολή σκι, γραφείο διεύθυνσης και ιατρείο, εκδοτήριο εισιτηρίων, αμαξοστάσιο οχημάτων, αναβατήρες, πίστες, αντλιοστάσια τεχνητής χιόνωσης (2), κανόνια, λιμνοδεξαμενή, χώρο φιλοξενίας τροχόσπιτων, χώρο φιλοξενίας οχημάτων, γήπεδο ποδοσφαίρου, εξοπλισμό ξενοδοχείου και καφέ μπαρ, μερική επίπλωση υπνοδωματίων, εστιατορίου και καφέ μπαρ, χιονοστρωτήρες, φορείο πιστών κτλ.

Με το τέλος της φετινής χειμερινής σεζόν όπως επισημαίνεται θα ξεκινήσουν οι απαιτούμενες εργασίες, για να επανέλθουν όλες οι εγκαταστάσεις των 3-5 Πηγαδιών σε πλήρη και αξιόπιστη 12μηνη λειτουργία.

 

Από το Blogger.