Παραδοχή από τον Αμερικανό Α/ΓΕΕΘΑ: «Σε 72 ώρες στο Κίεβο οι Ρώσοι εάν δώσει εντολή ο Πούτιν» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Παραδοχή από τον Αμερικανό Α/ΓΕΕΘΑ: «Σε 72 ώρες στο Κίεβο οι Ρώσοι εάν δώσει εντολή ο Πούτιν»

Paradochi apo ton Amerikano A/GEETHA: «Se 72 ores

Ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Στρατηγός  Μαρκ Μίλεϊ μιλώντας σε ενημέρωση γερουσιαστών δήλωσε  ότι το Κίεβο μπορεί να πέσει μέσα σε 72 ώρες εάν η Ρωσία αποφασίσει να πραγματοποιήσει μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία», αναφέρει το  Fox News επικαλούμενο πηγές του Κογκρέσου.

Ο Milley είπε στους γερουσιαστές  κατά τη διάρκεια κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωσης στις 2 και 3 Φεβρουαρίου ότι μια πλήρους κλίμακας ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει στην πτώση του Κιέβου εντός 72 ωρών και θα είχε κόστος 15.000 θανάτους Ουκρανών στρατιωτών και 4.000 περίπου Ρώσων στρατιωτών.

Αρκετοί νομοθέτες εξέφρασαν την ανησυχία ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν ανταποκρίθηκε γρήγορα στο  να παράσχει στην Ουκρανία σημαντική στρατιωτική βοήθεια, όπως αντιαεροπορικά και συστήματα εκτόξευσης πυραύλων που θα αμύνονταν έναντι εισβολής από τη Ρωσία.

 

 

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν απάντησαν σε αυτές τις ανησυχίες λέγοντας ότι μια σημαντική παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως λόγος εισβολής από την Ρωσία.

Ενώ η Ουκρανία λαμβάνει βοήθεια για την ασφάλεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω της διάθεσης 200 εκατομμυρίων δολαρίων που έγινε τον Δεκέμβριο, λαμβάνει επίσης βοήθεια 600 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ηνωμένο Βασίλειο και τα κράτη της Βαλτικής, από τα οποία η χώρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και περιλαμβάνει αντιαρματικούς πυραύλους Javelin και Φορητοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι Stinger παλαιότερης έκδοσης.

 Αρκετοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Μπάιντεν ήταν παρόντες στις ενημερώσεις, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο Υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, η Διευθύντρια Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Avril Haines, ο Πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου Στρατηγός Mark Milley, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Alejandro Mayorkas, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γραμματέας Wally Adeyemo, Αναπληρωτής Υπουργός Εμπορίου Don Graves και Αναπληρωτής Διοικητής της USAID, Πρέσβης Isobel Coleman.

Από το Blogger.