Αγκομαχούν οι Έλληνες: Πιο ακριβή στην Ελλάδα η βενζίνη κι από την Γερμανία! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Αγκομαχούν οι Έλληνες: Πιο ακριβή στην Ελλάδα η βενζίνη κι από την Γερμανία!

Αγκομαχούν οι Έλληνες: Πιο ακριβή στην Ελλάδα η βενζίνη κι από την Γερμανία!

Οι φόροι κατανάλωσης στα καύσιμα είναι από τους υψηλότερους - Αυτή τη στιγμή έχουμε την τρίτη ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη!

Πολύ δύσκολη η επιβίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, αφού η ακρίβεια εξανεμίζει το εισόδημά τους!

Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ΙΝΚΑ από τον Αύγουστο του 2021 μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, η τιμή του ψωμιού έχει ανέβει από 1,60 ευρώ το κιλό σε 2 με 2,20 ευρώ! Δυσβάσταχτες οι αυξήσεις και στο γάλα, αφού από 1,18 ευρώ ανά λίτρο πήγε στο 1,28 ευρώ το λίτρο και το ηλιέλαιο, από τα 12 ευρώ τα δέκα λίτρα πήγε στα 18 ευρώ!

Ίδια κατάσταση και σε άλλα είδη πρώτης ανάγκης όπως τα μακαρόνια που από 1,04 ευρώ το πακέτο ανέβηκαν στο 1,34 ευρώ και οι φακές από 1,50 ευρώ το πακέτο πήγαν στο 1,98 ευρώ! Το δε σπανάκι από 1,50 πήγε στα… 3 ευρώ και ίδια είναι η αύξηση και για το αλεύρι, καθώς από 2,50 ευρώ ανέβηκε στα 4,50 ευρώ!

Η υπομονή των καταναλωτών εξαντλείται και η κυβέρνηση ως λύση δίνει… καθρεφτάκια στους ιθαγενείς! Η κατάσταση με την τιμή των καυσίμων έχει ξεφύγει εντελώς με την αμόλυβδη να έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα και τα 2,20 ευρώ στα νησιά μας! Πάνω από το 1,5 ευρώ ανά λίτρο κυμαίνεται και το πετρέλαιο κίνησης.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο η βενζίνη έχει ακριβύνει 40 λεπτά το λίτρο, με τους φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη! Αυτή τη στιγμή έχουμε την τρίτη ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη, ενώ είναι πιο ακριβή και από τη Γερμανία!

Αν δεν μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης δεν πρόκειται το καύσιμο να είναι προσιτό στον μέσο Έλληνα καταναλωτή.


 

 

Από το Blogger.