Καναδάς: «Εκτός ελέγχου» η Οτάβα, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Καναδάς: «Εκτός ελέγχου» η Οτάβα, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Kanadas: «Ektos elenchou» i Otava, kirychthike se katastasi ektaktis anagkis

Πάνω από μία εβδομάδα αποκλεισμένο το κέντρο της Οτάβας από το «κομβόι της ελευθερίας»

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο δήμαρχος της Οτάβας, Τζιμ Γουότσον, για να αντιμετωπίσει τον αποκλεισμό, για πάνω από μία εβδομάδα, της καναδική πρωτεύουσας από τους οδηγούς φορτηγών και διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μετέδωσε το δίκτυο CBC.

 «Αυτό αντανακλά τον σοβαρό κίνδυνο και την απειλή που συνιστούν για την ασφάλεια των κατοίκων οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις και τονίζει την ανάγκη για υποστήριξη από άλλες αρχές και κυβερνητικά κλιμάκια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος

Το «κομβόι της ελευθερίας» ξεκίνησε ως κίνημα διαμαρτυρίας οδηγών λεωφορείων κατά του μέτρου που επιβάλει τον εμβολιασμό στους επαγγελματίες που διασχίζουν τα σύνορα του Καναδά με τις ΗΠΑ για να εξελιχθεί σε καθολική διαμαρτυρία κατά των περιοριστικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας μέτρων και κατά της κυβέρνηση του Τζάστιν Τρυντό.

 Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας επεκτάθηκαν αυτό το σαββατοκύριακο  στο Τορόντο, το Κεμπέκ και το Γουίνιπεγκ, αλλά σε μικρότερη κλίμακα. 

«Αυτήν την στιγμή η κατάσταση είναι τελείως εκτός ελέγχου, διότι τον νόμο τον φτιάχνουν οι διαμαρτυρόμενοι», δήλωσε επίσης ο δήμαρχος σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, κάνοντας την διαπίστωση ότι οι διαδηλωτές είναι «πολύ περισσότεροι από τους αστυνομικούς».

«Χάνουμε την μάχη … πρέπει να ξαναπάρουμε την πόλη μας», είπε  χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την συμπεριφορά των διαδηλωτών που κλείνουν τους δρόμους και ενεργοποιούν χωρίς διακοπή τα κλάξον.

 Οι διαδηλωτές δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν την κατάληψη του κέντρου της Οτάβα μέχρι στην άρση των περιοριστικών μέτρων.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

 

Από το Blogger.