Κι όμως! Δεν έχουν εκδικαστεί ακόμα οι υποθέσεις από τα επεισόδια στον Βόλο (ΦΩΤΟ) - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Κι όμως! Δεν έχουν εκδικαστεί ακόμα οι υποθέσεις από τα επεισόδια στον Βόλο (ΦΩΤΟ)

Ki omos! Den echoun ekdikastei akoma oi ypotheseis

Λίγες μόνο ώρες μετά τη στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, στις πρώτες του δηλώσεις, είχε τονίσει μεταξύ άλλων «ότι η ατιμωρησία των δραστών σε ανάλογα περιστατικά βίας, έφερε και άλλη δολοφονία στην πόλη».

Δήλωση που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι οι δίκες των συλληφθέντων από τα τρομερά επεισόδια που είχαν σημειωθεί στον τελικό του κυπέλλου του 2017 στην πεζογέφυρα του Πανθεσσαλικού Σταδίου πριν από την έναρξη του αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ είναι ενδεικτική, βρίσκονται μέχρι σήμερα σε εκκρεμότητα.

Θυμίζουμε ότι πριν από εκείνη την αναμέτρηση, οπαδοί των δύο ομάδων που ταξίδεψαν από Θεσσαλονίκη, Αθήνα και άλλες περιοχές της Ελλάδας, συνεπλάκησαν σε άνευ προηγουμένου εκτεταμένα επεισόδια που από θαύμα δεν επέφεραν τον θάνατο σε κάποιον από τους συμμετέχοντες.

Σε εκείνες τις επιθέσεις εκτός από μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν και από τις δύο πλευρές, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο 15 άτομα, επιστρατεύτηκαν και μεταλλικές δοκοί, κοντάρια, μεταλλικές ζώνες, πλαστικά καρεκλάκια, σημαιάκια του κόρνερ.

Ο απολογισμός εκείνων των επεισοδίων, στα οποία φέρεται να μετείχε και ο 23χρονος συλληφθέντας για την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, είχαν γίνει συνολικά 21 προσαγωγές και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε δραστών. Οι δίκες όμως ακόμα εκκρεμούν, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας τις δηλώσεις του Λευτέρη Αρβανίτη για καθεστώς ατιμωρησίας, καθώς ανάλογες καθυστερήσεις σε τέτοιου είδους υποθέσεις έχουν σημειωθεί και σε άλλες υποθέσεις.

 

Από το Blogger.