Το σχέδιο για σταδιακή άρση όλων των μέτρων μέχρι το Πάσχα -Αίνιγμα τα καρναβάλια - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Το σχέδιο για σταδιακή άρση όλων των μέτρων μέχρι το Πάσχα -Αίνιγμα τα καρναβάλια

To schedio gia stadiaki arsi olon ton metron mechri to Pascha -Ainigma ta karnavalia

Το σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα μελετούν ήδη οι ειδικοί. Ορίζοντάς τους το Πάσχα.

Ωστόσο, τα καρναβάλια τίθενται για μια ακόμη χρονιά υπό αμσισβήτηση, ενώ η όποια βελτίωση ως προς την πανδημία αναμένεται από τέλη Φεβρουαρίου.

Σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ 100.3 στο θέμα των καρναβαλιών, λέγοντας ότι θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες από τους ειδικούς. Σημείωσε ωστόσο ότι προκαλούν ανησυχία οι μεγάλες συγκεντρώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες  από την πλευρά των ειδικών σχολιάζουν πως σε έναν μήνα θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα αλλά δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις είναι πολύ νωρίς.

Να σημειωθεί ότι τα καρναβάλια ήταν το πρώτο μέτρο που ελήφθη στη χώρα τον Φεβρουάριο του 2020 για τη αντιμετώπιση της πανδημίας, ξεσηκώνοντας σάλο αντιδράσεων. Λίγο αργότερα ήρθε το πρώτο lockdown, ωστόσο η απόφαση τότε είχε προκαλέσει σοκ, σε μια περίοδο που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι διαστάσεις θα πάρει η πανδημία και πόσο θα αλλάξει τις ζωές όλων.

Ετοιμάζεται σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα
Ο Θάνος Πλεύρης στη συνέντευξή του σήμερα ανέφερε ακόμη ότι βούληση της κυβέρνησης είναι «να γυρίσουμε στην πλήρη κανονικότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ορίζοντας για την άρση των μέτρων είναι το Πάσχα, με τους ειδικούς να θέτουν το παράδειγμα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που αίρουν τα μέτρα και επιχειρούν επιστροφή στην κανονικότητα. Υπάρχει το εμβόλιο, υπάρχει επιλογή για όποιον θέλει να προστατευτεί και η ζωή πρέπει να επανέλθει σταδιακά, είναι η λογική τους και το σκεπτικό τους σύμφωνα με πληροφορίες. Ωστόσο, οριστικές αποφάσεις δεν υπάρχουν.

Χθες ο ΣΚΑΪ παρουσίασε το σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Τι θα γίνει με τις μάσκες
Το σχέδιο κατάργησης των μέτρων προβλέπεται πως θα είναι μορφής δύο ταχυτήτων. Συγκεκριμένα, οι εμβολιασμένοι δεν θα υποβάλλονται σε κανένα περιορισμό εντούτοις θα οφείλουν να φορούν μάσκα.

Σε ισχύ θα παραμείνουν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους με αυτό να αφορά ιδιαιτέρως τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας τα οποία και πλήττονται περισσότερο από τον κορωνοιό.

Σε κάθε περίπτωση, οι περιορισμοί δεν θα έχουν να κάνουν με την ηλικία αφού το βασικό κριτήριο θα είναι το εάν κάποιος έχει εμβολιαστεί ή όχι.

Παράλληλα, το σχέδιο συνεπάγεται και αλλαγές όσον αφορά τη διενέργεια τεστ και την ανακοίνωση των κρουσμάτων κοροναϊού αφού σταδιακά θα υπάρξει μείωση του αριθμού των τεστ που θα γίνονται καθημερινά.

Τι θα αλλάξει στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ
Σημειώνεται πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά στα σχολεία. Όσον αφορά τα κρούσματα που ανακοινώνονται, πρόκειται να υπάρξει αλλαγή όσον αφορά τους πανδημικούς δείκτες και το πώς αυτοί καταγράφονται. Έτσι, θα ανακοινώνονται μόνο τα περιστατικά με βαριά συμπτώματα.



Από το Blogger.